Halloween chokoladekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Skab en hyggelig uhyggelig stemning til halloweenfesten med en kirkegårdskage og marengsspøgelser. Uhhhh....

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 24 stykker

Antal portioner

Marengsspøgelser

  • 2 æggehvider
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 10 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Chokoladekage

  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 3 spsk kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2½ dl Matilde® Original Kakaoskummetmælk Original Kakaoskummetmælk
  • 100 g grofthakket mælkechokolade (ca. 30% kakao)

Chokoladecreme

  • 75 g saltstænger
  • hvid glasur

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marengsspøgelser

Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs til sukkeret er opløst. Det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose) og klip et ca. 2 cm hul i hjørnet. Lav 12-15 toppe i forskellige størrelser. Bag marengsene midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist. Tegn ansigt på spøgelserne med smeltet chokolade, brug fx en tandstik.

Chokoladekage

Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med kakaomælken til en ensartet dej. Vend chokolade i, og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle i bradepanden.

Chokoladecreme

Pisk smør og flormelis lyst og luftig. Pisk i en tynd stråle den smeltede chokolade i smørblandingen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til frostingen er ensartet. Tag kagen ud af formen og fordel chokoladecremen på hele kagen - også på siderne. Lav et skelet af saltstænger og tegn med glasur ovnen på saltstængerne. Lav et statkit ved at knække resten af saltstængerne og sætte dem fast på siderne af kagen. Fordel marengsspøgelserne på og ved siden af kagen.

Bagetid for marengsspøgelser

Ca. 1½ time ved 100° - traditionel ovn.

Bagetid for chokoladekage

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 27520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag