Halloween chokoladekage - Opskrifter - Arla

Halloween chokoladekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Skab en hyggelig uhyggelig stemning til halloweenfesten med en kirkegårdskage og marengsspøgelser. Uhhhh....

Ingredienser

Ca. 24 stykker

Antal portioner

Marengsspøgelser

  • 2 æggehvider
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 10 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Chokoladekage

  • 150 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 2 æg
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 3 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2½ dl Matilde® Original Kakaoskummetmælk Original Kakaoskummetmælk
  • 100 g grofthakket mælkechokolade (ca. 30% kakao)

Chokoladecreme

  • 75 g saltstænger
  • hvid glasur

Sådan gør du

Sådan gør du

Marengsspøgelser

Pisk æggehvider og sukker til en stiv marengs til sukkeret er opløst. Det tager 5 til 10 min. Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose) og klip et ca. 2 cm hul i hjørnet. Lav 12-15 toppe i forskellige størrelser. Bag marengsene midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist. Tegn ansigt på spøgelserne med smeltet chokolade, brug fx en tandstik.

Chokoladekage

Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen skiftevis med kakaomælken til en ensartet dej. Vend chokolade i, og hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag kagen nederst i ovnen. Lad kagen afkøle i bradepanden.

Chokoladecreme

Pisk smør og flormelis lyst og luftig. Pisk i en tynd stråle den smeltede chokolade i smørblandingen. Tilsæt til sidst fløde og pisk til frostingen er ensartet. Tag kagen ud af formen og fordel chokoladecremen på hele kagen - også på siderne. Lav et skelet af saltstænger og tegn med glasur ovnen på saltstængerne. Lav et statkit ved at knække resten af saltstængerne og sætte dem fast på siderne af kagen. Fordel marengsspøgelserne på og ved siden af kagen.

Bagetid for marengsspøgelser

Ca. 1½ time ved 100° - traditionel ovn.

Bagetid for chokoladekage

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 27520 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: