Karamelpopcorn
20 min
•
Lækre karamelpopcorn - uhm de smager godt. Det søde køkken har godt af lidt salt - og omvendt. Her kommer en klassisk snack; popcorn - tilsat sød karamel med lidt salt i. Opskriften er nem at lave og de hjemmelavede karamelpopcorn har et tyndt lag sprød karamel, der gør dem knasende sprøde at sætte tænderne i. Lav dem hele året rundt - og brug karamelpopcorn på et hjemmelavet slikfad eller som pynt på en kage.
Ingredienser
Popcorn
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
2 dl
Majs
|
Karamel
100 g
Sukker
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
20 g
Smør
|
|
½ tsk
Fint salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
Sådan gør du
Popcorn
Karamel
Du kan variere popcornenes smag ved at tilsætte smeltet smør, lakridspulver, fintrevet ost, karamel (se opskrift på karamelpopcorn), frysetørret hindbær eller tacokrydderi (chili eller paprika).
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3722 kJ / 890 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1152 kJ / 276 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 1,2 % | 0,8 g |
Kulhydrat: | 53 % | 35,9 g |
Fedt: | 45,8 % | 14,3 g |