Karamelpopcorn

Karamelpopcorn

20 min
Lækre karamelpopcorn - uhm de smager godt. Det søde køkken har godt af lidt salt - og omvendt. Her kommer en klassisk snack; popcorn - tilsat sød karamel med lidt salt i. Opskriften er nem at lave og de hjemmelavede karamelpopcorn har et tyndt lag sprød karamel, der gør dem knasende sprøde at sætte tænderne i. Lav dem hele året rundt - og brug karamelpopcorn på et hjemmelavet slikfad eller som pynt på en kage.

Sådan gør du

Popcorn
  • Lad olien blive varm i en gryde.
  • Kom de tørrede majskerner i olien og læg låg på gryden.
  • Pop kernerne ved jævn til kraftig varme i 2-3 min. til du kan høre popcornene ikke popper mere - ryst jævnligt gryden.
  • Sorter de kerner, der ikke er poppet, fra og hold resten af popcornene varme i gryden, mens du laver karamellen.
Karamel
  • Lad sukkeret smelte sammen med vandet ved kraftig varme på en pande. Rør jævnligt rundt. Kog ca. 3 min. til det har en lysebrun farve og en brusende konsistens.
  • Tilsæt smør og salt og skru ned til jævn varme og kog videre i ca. 2 min. Hold øje med massen, det kan let få for meget - karamellen skal have en tyk konsistens og gylden farve.
  • Tag panden af varmen og tilsæt bagepulver, så karamellen bruser op.
  • Hæld karamellen i gryden med popcorn og rør rundt.
  • Fordel karamelpopcorn på et stykke bagepapir med to grydeskeer og bræk dem i mindre stykker, når de er afkølede.
  • Opbevar dine karamelpopcorn i en lufttæt beholder.

Du kan variere popcornenes smag ved at tilsætte smeltet smør, lakridspulver, fintrevet ost, karamel (se opskrift på karamelpopcorn), frysetørret hindbær eller tacokrydderi (chili eller paprika).

Energiindhold for hele retten:

3722 kJ / 890 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1152 kJ / 276 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 1,2 % 0,8 g
Kulhydrat: 53 % 35,9 g
Fedt: 45,8 % 14,3 g
Mere inspiration

Enkle, lækre, lune, salte, skønne, sprøde, uundværlige popcorn.

Ingredienser

Popcorn
2 spsk Rapsolie
2 dl Majs
Karamel
100 g Sukker
½ dl Vand
20 g Smør
½ tsk Fint salt
½ tsk Bagepulver