Popcorn
•
Popcorn er en snack, lavet af visse typer majs, som popper og eksploderer når de bliver opvarmet typisk i en neutral madolie eller i mikrobølgeovn. Popcorn blev "opfundet" af indianerne i Amerika for mere end tusind år siden - og nu kan man næsten ikke komme i biografen uden at mærke den velkendte duft af popcorn. Her får du den simple opskrift på hjemmelavede popcorn i gryde - hvor du udelukkende skal bruge rapsolie, majskerner og salt - og det er lige så lækkert som det er enkelt.
Ingredienser
Popcorn
2 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
2 dl
Majs
|
|
1 tsk
Fint salt
|
Sådan gør du
Popcorn
Prøv en sød variant af popcorn, nemlig https://www.arla.dk/opskrifter/karamelpopcorn/">karamelpopcoen Du kan bruge popcorn som sprød topping i salater og i bowls.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
1409 kJ / 337 kcal
Næringsindhold pr. 100g
915 kJ / 219 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 3 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 18,7 % | 10,1 g |
Fedt: | 78,3 % | 19,4 g |