Græskartærte
Græskartærte, også kaldet pumpkin pie, er en amerikansk dessertklassiker, der er tradition for at servere til halloween og thanksgiving. Græskartærten med hokkaido er fyldt med masser af dejlige krydderier og appelsin, som passer skønt til det søde græskar. Du behøver ikke skrælle hokkaidoen, og hvis du springer over de karamelliserede græskarkerner er det en nem græskartærte at lave. Husk blot at der skal sættes tid af til at græskartærten skal køle af.
Ingredienser
Tærtebund
250 g
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
|
---|---|
3 spsk
Flormelis
|
|
150 g
Koldt smør
|
|
1
Æggeblomme
|
|
1 spsk
Vand
|
Græskarfyld
450 g
Hokkaido græskar i tern
|
---|
3
Æg
|
|
---|---|
75 g
Mørkt muscovadosukker (ca. 1¼ dl)
|
|
75 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
1 dl
Mælk
|
|
½ spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Stødt kanel
|
|
1½ tsk
Stødt ingefær
|
|
⅛ tsk
Muskatnød
|
Karamelliserede græskarkerner
2 spsk
Sukker
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
75 g
Græskarkerner
|
|
⅛ tsk
Fint salt
|
1½ dl
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Tærtebund
Græskarfyld
Karamelliserede græskarkerner
Ved servering
Du kan bruge græskarkernerne fra græskarret i stedet for de købte. Skyl græskarkernerne i en sigte og rist dem i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Græskartærten kan fryses uden flødeskum og græskarkerner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19134 kJ / 4573 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1104 kJ / 264 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 7 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 38,4 % | 25 g |
Fedt: | 54,6 % | 16,3 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.