Græskartærte

Græskartærte

60+ min
Græskartærte, også kaldet pumpkin pie, er en amerikansk dessertklassiker, der er tradition for at servere til halloween og thanksgiving. Græskartærten med hokkaido er fyldt med masser af dejlige krydderier og appelsin, som passer skønt til det søde græskar. Du behøver ikke skrælle hokkaidoen, og hvis du springer over de karamelliserede græskarkerner er det en nem græskartærte at lave. Husk blot at der skal sættes tid af til at græskartærten skal køle af.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 40 min. ved 160° - traditionel ovn.

Tærtebund
  • Bland hvedemel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det heri.
  • Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 28 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen.
Græskarfyld
  • Kom græskarternene i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 10 min. - eller til de er møre.
  • Hæld vandet fra og blend dem i ca. 30 sek - til en tyk græskarpuré.
  • Pisk æg, sukker og græskarpuré til en ensartet blanding.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen.
  • Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten midt i ovnen.
  • Stil tærten i køleskabet i mindst 2 timer - eller til den er helt kold.
Karamelliserede græskarkerner
  • Smelt sukkeret i en pande ved kraftig varme i ca. 2 min. til det er lysebrunt.
  • Skru ned til jævn varme og tilsæt smør.
  • Lad smørret smelte og tilsæt græskarkerner og salt og rør godt i ca. 30 sek.
  • Hæld græskarkernerne ud på et stykke bagepapir. Spred kernerne fra hinanden med to gafler og lad dem køle helt af.
Ved servering
  • Pisk fløden til skum og fordel det på den afkølede græskartærte. Knæk græskarkernerne fra hinanden, og drys dem på flødeskummet.
Frysetip

Græskartærten kan fryses uden flødeskum og græskarkerner.

Tip

Du kan bruge græskarkernerne fra græskarret i stedet for de købte. Skyl græskarkernerne i en sigte og rist dem i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19319 kJ / 4617 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1115 kJ / 266 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7 % 4,6 g
Kulhydrat: 38,1 % 25 g
Fedt: 54,9 % 16,6 g
Mere inspiration

Endnu en lækker sød græskarfyldt kage - uhm!

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Tærtebund
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
250 g
Flormelis
3 spsk
Koldt smør
150 g
Æggeblomme
1
Vand
1 spsk
Græskarfyld
Hokkaido græskar i tern
450 g
Æg
3
Mørkt muscovadosukker (ca. 1¼ dl)
75 g
Sukker (ca. 1 dl)
75 g
Piskefløde
1 dl
Mælk
1 dl
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ spsk
Friskpresset appelsinsaft
2 spsk
Hvedemel
2 spsk
Stødt kanel
1½ tsk
Stødt ingefær
1½ tsk
Muskatnød
⅛ tsk
Karamelliserede græskarkerner
Sukker
2 spsk
Smør
10 g
Græskarkerner
75 g
Fint salt
⅛ tsk
Piskefløde
1½ dl