Krydret græskarkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(71 vurderinger)

60+ min

Dejlig svampet græskarkage med appelsinglasur, der smager fantastisk!

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 500 g græskar, fx hokkaido
  • 200 g smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 3 æg
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • 2 tsk bagepulver

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 2¾ dl)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft

Pynt

  • strimler af appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen). Riv græskarkødet groft - der skal være ca. 300 g. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend græskarkød og appelsinskal i æggeblandingen. Bland hvedemel, ingefær og bagepulver. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag græskarkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur og pynt græskarkagen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Frysetip

Græskarkagen kan fryses uden glasur.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Til denne krydrede kage skal serveres en hvid dessertvin på druen muscat, fx en muscat de beaumes de venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til appelsin