Krydret græskarkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(70 vurderinger)

60+ min

Dejlig svampet græskarkage med appelsinglasur, der smager fantastisk!

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 500 g græskar, fx hokkaido
  • 200 g smør
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 3 æg
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1½ tsk stødt ingefær
  • 2 tsk bagepulver

Glasur

  • 150 g flormelis (ca. 2¾ dl)
  • 2 spsk friskpresset appelsinsaft

Pynt

  • strimler af appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i store både og skræl dem (skær ikke for tæt på skrællen). Riv græskarkødet groft - der skal være ca. 300 g. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend græskarkød og appelsinskal i æggeblandingen. Bland hvedemel, ingefær og bagepulver. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag græskarkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen.

Glasur

Rør flormelis og appelsinsaft sammen til en tyk glasur og pynt græskarkagen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Frysetip

Græskarkagen kan fryses uden glasur.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Muscat Rhône, Frankrig

Til denne krydrede kage skal serveres en hvid dessertvin på druen muscat, fx en muscat de beaumes de venise Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til appelsin