Græskarpizza
Ny

Græskarpizza

Grønne pizzaer er geniale, særligt hvis du sørger for at cremen i bunden er fuld af smag. Smagen af bagt græskar på pizza er virkelig god og der findes mange dejlige spiselige, danske græskar. Som med kartoffelpizza er det vigtigt, at græskarskiverne er skåret helt tynde, så du undgår fornemmelsen af kogt græskar. Har du krydderurter, smager det godt at finthakke og vende dem i cremefraiche blandingen. Vi har her brugt rå majskorn, skåret af majskolben, men du kan også fint bruge majs fra dåse eller frost. Og så et lille pro tip: læg timianen under osten, så undgår du at den bliver brændt under bagningen.
https://www.arla.dk/opskrifter/graskarpizza/

Sådan gør du

  • Rør creme fraiche med hvidløg, citronskal og friskkværnet peber.
  • Skær tynde skiver af græskaret med en skrællekniv eller på et mandolinjern.
  • Skær majskorn fra kolben.
  • Tryk pizzadejen ud til 2 pizzaer - brug fingrene og håndfladerne.
  • Fordel creme fraiche blandingen, timian, mozzarellaost, græskarskiver og majskorn på pizzaerne. Riv den hårde ost henover.
  • Bag én pizza ad gangen i en pizzaovn i 1-1½ min. eller i en ovn (evt. med opvarmet bagesten) i 8-12 min. ved 275° - varmluft.
  • Dryp evt. pizzaerne med olivenolie, når de er bagt.

De fleste krydderurter er gode på græskarpizza. Du kan hakke dem og tilsætte dem til creme fraiche blandingen eller du kan komme dem direkte på pizzaen - husk altid at komme krydderurter under osten, så de ikke brænder på under bagningen. Du kan bruge alle spiselige græskar i stedet for hokkaido. Græskar kan erstattes af rodfrugter, skåret på samme måde eller grønkål plukket i mindre buketter.

Energiindhold for hele retten:

9104 kJ / 2176 kcal

Næringsindhold pr. 100g

788 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 14,1 % 6,5 g
Kulhydrat: 42,8 % 19,8 g
Fedt: 43,1 % 9,2 g
Relateret video

Grønne pizzaer er geniale, særligt hvis du sørger for at cremen i bunden er fuld af smag. Smagen af bagt græskar på pizza er virkelig god og der findes mange dejlige spiselige, danske græskar.

Ingredienser

Pizzadej
2 Pizzadeje
Fyld
1½ dl Creme fraiche 38%
1 Fed hvidløg, knust
½ Citron, skal heraf
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¼ Hokkaido græskar (ca. 200 g)
½ Majskolbe eller 100 g majs
10 kviste Frisk timian
75 g Mozzarellaost i tern
50 g Parmigiano Reggiano eller anden hård ost
Lidt jomfruolivenolie