Halloweenkage

Halloweenkage

3 timer 15 min
Arbejdstid: 45 min
Årets Halloweenkage er i hus med denne uhyggeligt nemme opskrift på en chokoladekage til den næste Halloween-fest. Med en mild chokoladesmag, festlig orange frosting og kagekrymmel i Halloween-farver, er du garanteret et skræmmende lækkert resultat, som er svær at modstå for både børn og voksne.
https://www.arla.dk/opskrifter/halloweenkage/

Sådan gør du

Dej
  • Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggene i et af gangen.
  • Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør melblandingen i dejen sammen med mælken. Vend chokoladen i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time og 15 min ved 175°- traditionel ovn. Tjek om kagen er gennembagt med en kødnål.
  • Lad den køle helt af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret.
Frosting
  • Pisk smørret luftigt i en skål.
  • Tilsæt flormelis og vaniljesukker lidt ad gangen. Pisk indtil cremen er glat.
  • Tilsæt pastafarve.
Sådan samler du Halloweenkagen
  • Skær evt. den rundede top af kagen. Del kagen på midten med en brødkniv, så du får to ens, flade kagebunde.
  • Læg den ene kagebund på et serveringsfad og smør ca. 1/3 af smørcremen herpå. Læg den anden bund ovenpå.
  • Fordel et tyndt lag frosting på hele kagen, fx med en paletkniv. Stil kagen i køleskabet i ca. ½ time - eller i fryseren i ca. 15 min., så frostingen bliver hård.
  • Fordel resten af frostingen på hele kagen. Start med toppen og glat derefter siderne til du opnår en ensartet overflade.
  • Pynt med kagekrymmel og evt. andet halloween-pynt, mens frostingen stadig er blød. Sæt halloweenkagen i køleskabet til servering.

Du kan også bage halloweenkagen i en springform med diameter på 22 cm. Bag kagen ca. 1 time ved 175°, hvis du anvender denne type form.

Energiindhold for hele retten:

29242 kJ / 6989 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1724 kJ / 412 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 3,3 % 3,3 g
Kulhydrat: 48,3 % 49 g
Fedt: 48,4 % 22,6 g
Relateret video
Halloweenkage

Halloweenkage - uhyggelig lækker og uhyggelig nem at lave. Denne halloweenkage er en mild chokoladekage med en lækker orange frosting. En halloweenkage som alle børn kan lide! Halloweenkagen er pyntet med festlig orange frosting og kagekrymmel i Halloween farver - nemt og lækkert. Slip fantasien løs og pynt din halloweenkage lige som du eller børnene har lyst til.

Ingredienser

Dej
250 g Sukker (ca. 3 dl)
100 g Blødt smør
3 Æg
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
1 tsk Bagepulver
¼ tsk Groft salt
2 dl Mælk
125 g Mørk chokolade - smeltet
Frosting
300 g Blødt smør
300 g Flormelis
1 spsk Vaniljesukker
Orange pastafarve
Pynt
Orange, sort og lilla krymmel