Halloweenkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(57 vurderinger)

60+ min

Chokoladekage med kærnemælk, der er pyntet med festlig orange frosting - nemt og lækkert. Slip fantasien løs og pynt din halloweenkage lige som du har lyst!

Ingredienser

Antal portioner

  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 æg
  • 100 g smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 dl kærnemælk
  • 125 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fyld

  • 75 g smør
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • skal af 1 usprøjtet citron (usprøjtet)
  • 2 æggeblommer
  • 500 g flormelis
  • 3 spsk friskpresset appelsinsaft
  • gul og rød frugtfarve, fx slikfarve

Pynt

  • 3 skiver mørk pålægschokolade
  • ren, rå marcipan eller pistaciemasse

Sådan gør du

Sådan gør du

Sigt mel og bagepulver over i en skål og tilsæt salt. Del æggene i blommer og hvider. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt æggeblommerne. Rør skiftevis melblanding og kærnemælk i til en lind dej. Smelt chokoladen over vandbad og vend dem i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen midt i ovnen. Prøv at stikke i kagen med en træpind for at se om den er bagt. Lad den afkøle på en rist og tag den ud af formen efter ca. 10 min.

Fyld

Pisk smør cremet med fintrevet appelsin- og citronskal. Pisk æggeblommerne i og tilsæt flormelis og appelsinsaft. Tilsæt evt. lidt farve for at gøre cremen rigtig orange.

Del den afkølede kage i to bunde og læg dem sammen med halvdelen af appelsincremen. Overtræk kagen med resten af cremen og lav et ansigt med udskåret pålægschokolade. Pynt evt. med top og stilk lavet af marcipan eller pistaciemasse. Stil kagen et køligt sted.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 27470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Touriga nacional, tinta barroca Douro, Portugal

Tawny portvin vil fungere fint Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade