Marengsspøgelser

Marengsspøgelser

60+ min
Hvem siger at marengs altid skal være toppe? Prøv at lave en ovnfuld spøgelser...

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 15 min. ved 125°.

  • Pisk æggehviderne helt stive og vend forsigtigt sigtet flormelis i lidt ad gangen. Bland majsstivelse med 2 spsk flormelis og vend det i marengsmassen sammen med citronsaft. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt små spøgelser ud på bageplader med bagepapir. Lav øjne og mund med rosiner. Bag marengsene midt i ovnen. Løft bagepapiret over på en rist og lad dem afkøle. Løft dem af papiret og opbevar dem i en kagedåse.
  • Uha, uha. Nu spøger det i ovnen. Ud hopper små skrækindjagende spøgelser. Godt at de smager så godt - og er så nemme og sjove at lave. Bøh!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3936 kJ / 941 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1200 kJ / 287 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 4,2 % 3 g
Kulhydrat: 95,6 % 67,5 g
Fedt: 0,2 % 0,1 g

Ingredienser

3 Æggehvider (ca. 1 dl)
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
1 tsk Majsstivelse, fx maizena
1 tsk Friskpresset citronsaft
30 Mørke rosiner