60+ min

Julechokoladekage med flødebolleskum

Dejlig tæt og svampet chokoladekage med appelsin og flødebolleskum. Form skummet som et snelandskab og pynt det med grantræeer, snebolde og snemænd.

Julechokoladekage med flødebolleskum

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, chokolade, kakao, vaniljesukker, bagepulver, salt og appelsinskal sammen.
  • Pisk kakaomælk og appelsinsaft i de tørre ingredienser lidt efter lidt til en jævn dej. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen.
  • Lad den køle af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og placer kagen på et serveringsfad.
Flødebolleskum
  • Bring 150 g sukker, glukosesirup og vand i kog og kog det til 117°.
  • Kom imens æggehvider og resten af sukkeret i en skål og pisk det til en let marengs, når sukkerlagen nærmer sig en temperatur på 117°.
  • Hæld, i en tynd stråle, sukkerlagen ned til marengsen under kraftig piskning og pisk til det er blankt og sej - det tager ca. 10 min.
  • Fordel flødebolleskummet på kagen og lav et snelandskab. Stik juletræer (rosmarinkviste) i kagen og drys med flormelis, gennem en sigte, så det ligner sne. Pynt med juleslik og server.
Bagetid
  • Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Ingredienser

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 19321 kJ / 4618 kcal
Fiber: 20,1 g
Protein: 5,5 %
Kulhydrat: 73,8 %
Fedt: 20,7 %