Julecheesecake

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(112 vurderinger)

60+ min

Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 12 personer

Antal portioner

Pebernøddebund

  • 300 g pebernødder
  • 50 g fuldkornshvedekiks, fx digestive
  • 150 g smør - smeltet
  • lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Fromage

Gløgggelé

  • 2 blade husblas
  • 2 dl gløgg
  • 100 g grofthakkede brændte mandler

Pynt

  • guldstøv

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pebernøddebund

Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast. Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm).

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, resten af sukkeret, flødefraiche, appelsinskal og -saft til et let skum. Rør flødeosten blød med lidt af fromageblandingen og vend den bløde flødeost i fromagen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen. Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen - der skal være ca. 1 cm op til kanten, så der er plads til geléen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Gløgggelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Køl af med resten af gløggen. Hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen, når den begynder at stivne og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.

Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad. Drys brændte mandler og guldstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 24480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %
  • Alkohol: 1 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag