Julecheesecake

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(67 vurderinger)

60+ min

Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus!

Ingredienser

Ca. 12 personer

Antal portioner
  • 300 g pebernødder
  • 50 g fuldkornshvedekiks, fx digestive
  • 150 g smør - smeltet
  • lagkageplast (ca. 8 cm bred)

Fromage

Gløgggelé

  • 2 blade husblas
  • 2 dl gløgg
  • 100 g grofthakkede brændte mandler

Pynt

  • guldstøv

Sådan gør du

Sådan gør du

Pebernøddebund

Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt. Kom kikseblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast. Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm).

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vanilje, resten af sukkeret, flødefraiche, appelsinskal og -saft til et let skum. Rør flødeosten blød med lidt af fromageblandingen og vend den bløde flødeost i fromagen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad. Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen. Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen - der skal være ca. 1 cm op til kanten, så der er plads til geléen. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Gløgggelé

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri. Køl af med resten af gløggen. Hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen, når den begynder at stivne og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.

Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil den på et fad. Drys brændte mandler og gulvstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24480 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %
  • Alkohol: 1 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: