Ca. 14 min. ved 200° - traditionel ovn. Ovne bager forskelligt og det er vigtigt, at kagerne bliver sprøde. Vær ekstra opmærksom på kagerne sidst i bageprocessen, så de ikke bliver for mørke.
Det kræver en voksen, når huset samles med flydende varm karamel. Det er også muligt at samle huset med dekorationsglasuren - tørretiden er dog noget længere her.
Peberkagehuset er selvfølgelig lavet til at spise - men spis det indenfor en uge. Herefter bliver dejen blød, og huset kan falde sammen. Hvis du vil lave et figurkagehus, som holder evigt så lav det af saltdej.
Vi bruger æggehvide i glasuren fremfor vand. Glasuren er nem at dekorere med, da den holder formen og tørrer hurtigt.
18048 kJ / 4314 kcal
1451 kJ / 347 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 4,3 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 81,3 % | 69,4 g |
Fedt: | 14,4 % | 5,6 g |
Et peberkagehus vækker både begejstring og glæde hos store og små. Find opskrift og skabelon her: https://www.arla.dk/opskrifter/peberk... Frida og Britta viser fra start til slut, hvordan du kan lave et hyggeligt og julet peberkagehus, som både pynter og dufter skønt hele julen. En rigtig hyggelig familie aktivitet.
175 g
Brun farin
|
|
---|---|
125 g
Mørk sirup
|
|
75 g
Smør
|
|
1 dl
Mælk
|
|
2 tsk
Stødt ingefær
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
|
1 tsk
Stødt nellike
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ tsk
Stødt hvid peber
|
|
2 tsk
Natron
|
|
425 g
Hvedemel
|
Knuste bolsjer
|
---|
200 g
Flormelis
|
|
---|---|
3 spsk
Pasteuriserede æggehvide (ca. 45 g)
|
Sukkerkugler
|
|
---|---|
Kulørte chokoladeknapper
|
75 g
Sukker
|
---|
Julestokke
|
|
---|---|
Flormelis
|