Honninghjerter

Honninghjerter

60+ min
Krydrede honninghjerter med fin glasur. Vælg den farve, du bedst kan lide. Honninghjerterne er fyldt med dejlige krydderier, som engang var eksotiske: kanel, ingefær, nelliker og appelsinskal, så der kommer til at dufte skønt i køkkenet, når I bager honninghjerter - et godt varsel om at julen er på vej.

Sådan gør du

Honninghjerter
  • Smelt honning, farin og smør og lad blandingen køle lidt af - hæld den evt. over i en skål, så det går hurtigere. Pisk æggene i honningblandingen.
  • Bland mel, appelsinskal, krydderier og hjortetaksalt i en skål og kom det i dejen (drysset gennem en sigte). Rør dejen godt sammen med en grydeske - dejen bliver fast når den hviler. Stil den tildækket i køleskabet i 2-3 timer.
  • Ælt dejen godt igennem på et let meldrysset bord og rul den ud i ca. ¾ cm tykkelse (ca. 35 x 35 cm). Stik ud med en hjerteform, eller anden form (ca. 7 cm i diameter) og læg kagerne på plader med bagepapir - der skal være 2-3 cm mellem kagerne.
  • Saml dejen og rul ud på ny. Bag en plade kager ad gangen, midt i ovnen.
  • Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
Glasur
  • Rør flormelis og appelsinsaft sammen. Tilsæt evt. også lidt pastafarve.
  • Pynt honninghjerterne med glasuren.
Bagetid
  • Ca. 7 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Honningkager, honningbomber, honninghjerter - honning hører julen til.

Honningkager
60+ min
Honningkager
(182)
Velbekomme!
Tip

I kan også stikke dejen ud i andre figurer, fx juletræer, nissemænd og -koner, rensdyr og grise - kun fantasien og samlingen af udstikkerer sætter grænser.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11042 kJ / 2639 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1546 kJ / 370 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,4 % 3,1 g
Kulhydrat: 77,4 % 70,4 g
Fedt: 19,2 % 8 g

Ingredienser

Honninghjerter
Honning
75 g
Brun farin eller mørk muscovadosukker
75 g
Smør
60 g
Æg
1
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Reven appelsinskal (usprøjtet) fra en usprøjtet appelsin
1 tsk
Stødt kanel
½ tsk
Stødt ingefær
½ tsk
Stødt nellike
½ tsk
Hjortetaksalt
½ tsk
Glasur
Flormelis
4 dl
Friskpresset friskpresset appelsinsaft
2 spsk
Evt. rød pastafarve