Kage med kakao og peanuts

Kage med kakao og peanuts

60+ min
Nem kage med karamelsmag og knas fra pynten. Konsistensen er dejlig tæt og svampet.

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt til en jævn dej. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en træpind. Pres evt. toppen lidt ned, mens den er varm, hvis den er meget hvælvet. Lad den køle af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret.
Chokoladeglasur
  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Bring kakaoen i kog og hæld den over chokoladen. Lad den stå 1-2 min, og rør til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeglasuren på kagen og pynt med karamel og peanuts.
Bagetid
  • Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13964 kJ / 3337 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1124 kJ / 269 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 66,4 % 43,9 g
Fedt: 27,8 % 8,4 g

Ingredienser

Hvedemel (ca. 5½ dl)
300 g
Sukker (ca. 3 dl)
250 g
Vaniljesukker
2 tsk
Bagepulver
2 tsk
Groft salt
1 tsk
½ liter
Smør - smeltet
100 g
Chokoladeglasur
Mælkechokolade
50 g
¼ dl
Pynt
Flødekarameller, fx toffifee
Peanuts