Kage med kakao og peanuts

2 timer
Kage med kakao og peanuts

Nem kage med karamelsmag og knas fra pynten. Konsistensen er dejlig tæt og svampet.

Ingredienser

300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
½ liter Kakaomælk
100 g Smør - smeltet

Chokoladeglasur

50 g Mælkechokolade
¼ dl Kakaomælk

Pynt

Flødekarameller, fx toffifee
Peanuts

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt til en jævn dej. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn. Tjek om kagen er gennembagt med en træpind. Pres evt. toppen lidt ned, mens den er varm, hvis den er meget hvælvet. Lad den køle af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret.

Chokoladeglasur

  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Bring kakaoen i kog og hæld den over chokoladen. Lad den stå 1-2 min, og rør til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeglasuren på kagen og pynt med karamel og peanuts.
https://www.arla.dk/opskrifter/kage-med-kakao-og-peanuts/