Kage med kakao og peanuts

Kage med kakao og peanuts

60+ min
Nem kage med karamelsmag og knas fra pynten. Konsistensen er dejlig tæt og svampet.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen. Pisk kakaomælk i de tørre ingredienser lidt efter lidt til en jævn dej. Pisk til sidst det smeltede smør i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Tjek om kagen er gennembagt med en træpind. Pres evt. toppen lidt ned, mens den er varm, hvis den er meget hvælvet. Lad den køle af i formen på en bagerist. Tag kagen ud af formen og fjern bagepapiret.
Chokoladeglasur
  • Hak chokoladen fint og kom det i en skål. Bring kakaoen i kog og hæld den over chokoladen. Lad den stå 1-2 min, og rør til chokoladen er smeltet. Fordel chokoladeglasuren på kagen og pynt med karamel og peanuts.
Energiindhold for hele retten:

14160 kJ / 3384 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1138 kJ / 272 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 5,8 % 3,9 g
Kulhydrat: 66,7 % 44,6 g
Fedt: 27,5 % 8,5 g

Ingredienser

300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Vaniljesukker
2 tsk Bagepulver
1 tsk Groft salt
½ liter Kakaomælk
100 g Smør - smeltet
Chokoladeglasur
50 g Mælkechokolade
¼ dl Kakaomælk
Pynt
Flødekarameller, fx toffifee
Peanuts