Klassisk chokoladefondant

3 timer 40 min
Arbejdstid: 25 min
Klassisk chokoladefondant

Superlækker chokoladekage med flydende midte, der serveres varm evt. med flødeskum eller is - og en god kop kaffe. Chokoladefondanterne kan forberedes i god tid og blot bages lige inden servering.

Ingredienser

200 g Mørk chokolade
200 g Smør
200 g Sukker
6 Æg
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
3 spsk Kakaopulver
½ tsk Fint salt

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade sammen og tag det af varmen.
  • Pisk sukker og æg lyst og luftigt og vend chokoladesmørret heri.
  • Bland mel, kakaopulver og salt sammen.
  • Vend det (drysset gennem en sigte) i dejen og vend forsigtigt rundt til dejen er ensartet.
  • Smør 12 kageringe (ca. 5 cm i diameter) og sæt dem på en bakke beklædt med bagepapir.
  • Fordel dejen i formene (ca. 70 g i hver) og sæt dem i fryseren min. 3 timer - eller til de er helt frosne.
  • Bag ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn (direkte fra frost). Se "bemærk" længere nede på siden.

Hvis du ikke har kageringe, kan du bruge faste papirmuffinsforme eller ramekiner. Vær dog opmærksom på, at hvis du bruger ramekiner, bager kagerne videre, når du tager dem ud af ovnen.

Hele hemmeligheden med det perfekte flydende indre ligger i afbagningen og den præcise bagetid afhænger derfor af ovnen. Fordi ovne og bageforme er forskellige, er det en rigtig god idé at teste afbagningen inden servering, hvis du har mulighed for det.

https://www.arla.dk/opskrifter/klassisk-chokoladefondant/