Chokoladekage uden mel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(22 vurderinger)

45 min

Denne chokoladekage uden mel er af den tunge slags, hvor det midterste af kagen næsten er rå. Fantastisk kage for alle der elsker brownies og kagedej.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 personer

Antal portioner

  • 100 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 2 æg
  • 50 g mandelmel (ca. 1 dl)
  • 4 spsk kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 10 g blødt smør
  • 50 g smeltet hvid chokolade
  • 25 g grofthakkede usaltede pistacienøddekerner

Pynt

  • frisk citronmelisseblad

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørblandingen. Rør til dejen er ensartet.

Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smør formens sider og bund og fordel dejen jævnt i springformen. Bag kagen midt i ovnen. Tjek kagen med en træpind inden du tager den ud af ovnen - kagen skal være underbagt, men ikke rå.

Tegn med spidsen af en ske striber på kagen med chokoladen. Drys med pistacienøddekerner og pynt med citronmelisseblade.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

Tip

Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved servering.

Sådan bruger du flødefraiche

Flødefraichen fyldige smage og syrlige touch passer særdeles godt til søde desserter. Se her hvordan du pisker flødefraiche til et let og lækkert skum (og få inspiration til hvordan du også kan bruge flødefraiche i varme retter).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,9 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag