Chokoladekage uden mel

Chokoladekage uden mel

45 min
Denne chokoladekage uden mel er af den tunge slags, hvor det midterste af kagen næsten er rå. Fantastisk kage for alle der elsker fyldige chokoladekager og kagedej.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.

  • Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland de tørre ingredienser og rør dem i smørblandingen. Rør til dejen er ensartet.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smør formens sider og bund og fordel dejen jævnt i springformen. Bag kagen midt i ovnen. Tjek kagen med en træpind inden du tager den ud af ovnen - kagen skal være underbagt, men ikke rå.
  • Tegn med spidsen af en ske striber på kagen med chokoladen. Drys med pistacienøddekerner og pynt med citronmelisseblade.

Drys sukker på dit kagefad, så slipper kagen lettere ved servering.

Energiindhold for hele retten:

14623 kJ / 3495 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1768 kJ / 423 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,1 % 5,3 g
Kulhydrat: 29,5 % 30,7 g
Fedt: 65,4 % 31,2 g

Ingredienser

100 g Blødt smør
200 g Sukker (ca. 2½ dl)
2 Æg
50 g Mandelmel (ca. 1 dl)
4 spsk Kakaopulver
2 tsk Vaniljesukker
½ tsk Groft salt
½ tsk Stødt ingefær
10 g Blødt smør
50 g Smeltet hvid chokolade
25 g Grofthakkede usaltede pistacienødder
Pynt
Citronmelisseblade
Tilbehør
¼ liter Piskefløde - pisket til flødeskum