Sprød marcipanskål med passionscreme
1 timer

Sprød marcipanskål med passionscreme

Påskeægget, der er udover det sædvanlige. En lækker passionscreme i en sprød marcipanskål, der portionsanrettes og tilmed kan gøres klar i forvejen. En "vinder" på påskebordet.
Fryseegnet
Bedømmelse (92 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprød marcipanskål med passionscreme

Påskeægget, der er udover det sædvanlige. En lækker passionscreme i en sprød marcipanskål, der portionsanrettes og tilmed kan gøres klar i forvejen. En "vinder" på påskebordet.

2 marcipanskåle pr. person

Antal portioner

Passionsfrugtcreme

  • 200 g ren, rå marcipan
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Pynt

  • friske citronmelisseblade eller citronverbena

Fremgangsmåde:

Passionsfrugtcreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk flødefraiche og vaniljekorn stift med en håndmixer. Skær passionsfrugterne midt over. Skrab kernerne ud med en teske - gem skallerne. Vend den piskede flødefraicheblanding sammen med flormelis, citronskal og kerner fra frugterne (gem ca. 2 spsk kerner til pynt). Stil passionsfrugtcremen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Del marcipanen i 12 stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud mellem 2 stykker plastfolie (ca. 8 cm i diameter). Pak de 12 halve passionsfrugtskaller ind i alufolie og stil dem på en plade med bagepapir. Fordel marcipanstykkerne på alukuglerne - marcipanen må ikke røre bagepladen. Bag de 12 skåle midt i ovnen ca. 10 min., til de begynder at tage farve. Læg et stykke bagepapir over og bag dem i yderligere 3-5 min. til de er let gyldne. Lad marcipanskålene køle lidt af og tag dem forsigtigt af. Pensl et tyndt lag chokolade på indersiden af skålene og lad chokoladen stivne.

Fordel passionsfrugtcremen i marcipanskålene - brug evt. en sprøjtepose. Pynt med passionsfrugtkerner og citronmelisse og server.

Bagetid

13-15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Du kan fryse de færdige marcipanskåle. Spis dem frosne som "isbåde" eller lad dem tø 2-3 timer i køleskabet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 66 %
Print