Sprød marcipanskål med passionscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(121 vurderinger)

1 timer

Påskeægget, der er udover det sædvanlige. En lækker passionscreme i en sprød marcipanskål, der portionsanrettes og tilmed kan gøres klar i forvejen. En "vinder" på påskebordet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

2 marcipanskåle pr. person

Antal portioner

Passionsfrugtcreme

  • 200 g ren, rå marcipan
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Pynt

  • frisk citronmelisseblad eller citronverbena

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Passionsfrugtcreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk flødefraiche og vaniljekorn stift med en håndmixer. Skær passionsfrugterne midt over. Skrab kernerne ud med en teske - gem skallerne. Vend den piskede flødefraicheblanding sammen med flormelis, citronskal og kerner fra frugterne (gem ca. 2 spsk kerner til pynt). Stil passionsfrugtcremen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Del marcipanen i 12 stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud mellem 2 stykker plastfilm (ca. 8 cm i diameter). Pak de 12 halve passionsfrugtskaller ind i alufilm og stil dem på en plade med bagepapir. Fordel marcipanstykkerne på alukuglerne - marcipanen må ikke røre bagepladen. Bag de 12 skåle midt i ovnen ca. 10 min., til de begynder at tage farve. Læg et stykke bagepapir over og bag dem i yderligere 3-5 min. til de er let gyldne. Lad marcipanskålene køle lidt af og tag dem forsigtigt af. Pensl et tyndt lag chokolade på indersiden af skålene og lad chokoladen stivne.

Fordel passionsfrugtcremen i marcipanskålene - brug evt. en sprøjtepose. Pynt med passionsfrugtkerner og citronmelisse og server.

Bagetid

13-15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetips

Du kan fryse de færdige marcipanskåle.
Spis dem frosne som "isbåde" eller lad dem tø 2-3 timer i køleskabet.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag