Sprød marcipanskål med passionscreme - Opskrifter - Arla

Sprød marcipanskål med passionscreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(112 vurderinger)

1 timer

Påskeægget, der er udover det sædvanlige. En lækker passionscreme i en sprød marcipanskål, der portionsanrettes og tilmed kan gøres klar i forvejen. En "vinder" på påskebordet.

Ingredienser

2 marcipanskåle pr. person

Antal portioner

Passionsfrugtcreme

  • 200 g ren, rå marcipan
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - smeltet

Pynt

  • frisk citronmelisseblad eller citronverbena

Sådan gør du

Sådan gør du

Passionsfrugtcreme

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk flødefraiche og vaniljekorn stift med en håndmixer. Skær passionsfrugterne midt over. Skrab kernerne ud med en teske - gem skallerne. Vend den piskede flødefraicheblanding sammen med flormelis, citronskal og kerner fra frugterne (gem ca. 2 spsk kerner til pynt). Stil passionsfrugtcremen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Del marcipanen i 12 stykker og tril dem til kugler. Rul hver kugle ud mellem 2 stykker plastfilm (ca. 8 cm i diameter). Pak de 12 halve passionsfrugtskaller ind i alufilm og stil dem på en plade med bagepapir. Fordel marcipanstykkerne på alukuglerne - marcipanen må ikke røre bagepladen. Bag de 12 skåle midt i ovnen ca. 10 min., til de begynder at tage farve. Læg et stykke bagepapir over og bag dem i yderligere 3-5 min. til de er let gyldne. Lad marcipanskålene køle lidt af og tag dem forsigtigt af. Pensl et tyndt lag chokolade på indersiden af skålene og lad chokoladen stivne.

Fordel passionsfrugtcremen i marcipanskålene - brug evt. en sprøjtepose. Pynt med passionsfrugtkerner og citronmelisse og server.

Bagetid

13-15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Frysetips

Du kan fryse de færdige marcipanskåle.
Spis dem frosne som "isbåde" eller lad dem tø 2-3 timer i køleskabet.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 66 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: