Nytårskage
En smuk og festlig nytårskage til at fejre årets sidste aften. Denne opskrift forener bobler og kransekage i en flot og velsmagende nytårskage. Kagen er bygget op af en kransekagebunde, passionsfrugtganache og en luftig champagnemousse, som giver det perfekte syrlige modspil til kransekage og ganache. Nytårsmenuens søde punktum står knivskarpt uanset om kagen 'støbes' i en springform eller som her i en silikoneform. Champagnen kan sagtens skiftes ud med en anden mousserende vin.
Ingredienser
Kransekagebund
200 g
Groftrevet marcipan
|
|
---|---|
2
Æggehvider (ca. 60 g)
|
|
100 g
Flormelis
|
Passionsfrugtganache
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
100 g
Frossen passionsfrugt
|
|
200 g
Finthakket hvid chokolade
|
Champagnemousse
5 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 dl
Champagne eller anden mousserende vin
|
|
1
Vaniljestang
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
5 dl
Piskefløde
|
Pynt
Hvid velvet spray
|
---|
Sådan gør du
Kransekagebund
Passionsfrugtganache
Champagnemousse
Pyntning af nytårskagen
Nytårskagen kan også laves i almindelige springforme. Bag kransekagebunden i en lille springform (ca. 16-18 cm i diameter) foret med bagepapir. Placer kagebunden med ganache i en lidt større springform (ca. 20-22 cm i diameter) foret med lagkageplast - og hæld champagnemoussen herover.
Velvet spray er en chokoladespray til kager. Den fås i flere farver og sprøjtes på frosne moussekager. Velvet spray giver kagen en smuk nubret overflade, der minder om velour, men sprayen kan sagtens udelades i denne kage.
Der findes et utal af silikoneforme i forskellige størrelser og mønstre. Den silikoneform, som anvendes i denne opskrift, har et volumen på ca. 1,5 l. Hvis du anvender en silikoneform med større eller mindre volumen, kan du justere mængden på champagnemoussen op og ned.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21116 kJ / 5047 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1328 kJ / 317 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,8 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 32,7 % | 25,5 g |
Fedt: | 59,8 % | 21,5 g |
Alkohol: | 2,7 % |
En smuk og festlig nytårskage til at fejre årets sidste aften.