Nytårskagen kan også laves i almindelige springforme. Bag kransekagebunden i en lille springform (ca. 16-18 cm i diameter) foret med bagepapir. Placer kagebunden med ganache i en lidt større springform (ca. 20-22 cm i diameter) foret med lagkageplast - og hæld champagnemoussen herover.
Velvet spray er en chokoladespray til kager. Den fås i flere farver og sprøjtes på frosne moussekager. Velvet spray giver kagen en smuk nubret overflade, der minder om velour, men sprayen kan sagtens udelades i denne kage.
Der findes et utal af silikoneforme i forskellige størrelser og mønstre. Den silikoneform, som anvendes i denne opskrift, har et volumen på ca. 1,5 l. Hvis du anvender en silikoneform med større eller mindre volumen, kan du justere mængden på champagnemoussen op og ned.
21116 kJ / 5047 kcal
1328 kJ / 317 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 4,8 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 32,7 % | 25,5 g |
Fedt: | 59,8 % | 21,5 g |
Alkohol: | 2,7 % |
Er du mere til den traditionelle kransekage - så prøv denne opskrift.
En smuk og festlig nytårskage til at fejre årets sidste aften.
200 g
Groftrevet marcipan
|
|
---|---|
2
Æggehvider (ca. 60 g)
|
|
100 g
Flormelis
|
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
100 g
Frossen passionsfrugt
|
|
200 g
Finthakket hvid chokolade
|
5 blade
Husblas
|
|
---|---|
½ dl
Koncentreret hyldeblomstsaft
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 dl
Champagne eller anden mousserende vin
|
|
1
Vaniljestang
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
5 dl
Piskefløde
|
Hvid velvet spray
|
---|