Nytårskage

Nytårskage

60+ min Dessert
En smuk og festlig nytårskage til at fejre årets sidste aften. Vi har forenet bobler og kransekage i vores nytårskage. Kagen er bygget op af en kransekagebunde, passionsfrugtganache og en luftig champagnemousse, som giver det perfekte syrlige modspil til kransekagen og ganachen. Nytårsmenuens søde punktum som står knivskarpt uanset om kagen 'støbes' i en springform eller som her en silikoneform. Champagnen kan sagtens skiftes ud med en anden mousserende vin.
Velbekomme!
Tips

Nytårskagen kan også laves i almindelige springforme. Bag kransekagebunden i en lille springform (ca. 16-18 cm i diameter) foret med bagepapir. Placer kagebunden med ganache i en lidt større springform (ca. 20-22 cm i diameter) foret med lagkageplast - og hæld champagnemoussen herover.

Tips

Velvet spray er en chokoladespray til kager. Den fåes i flere farver og sprøjtes på frosne moussekager. Velvet spray giver kagen en smuk nubret overflade, der minder om velour, men sprayen kan sagtens udelades i denne kage.

Tips

Der findes et utal af silikoneforme i forskellige størrelser og mønstre. Den silikoneform, som anvendes i denne opskrift, har et volumen på ca. 1,5 l. Hvis du anvender en silikoneform med større eller mindre volumen, kan du justere mængden på champagnemoussen op og ned.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21165 kJ / 5058 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1331 kJ / 318 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,2 % 2,5 g
Kulhydrat: 37,7 % 29,5 g
Fedt: 56,3 % 20,3 g
Alkohol: 2,8 %
Relateret video
Nytårskage

En smuk og festlig nytårskage til at fejre årets sidste aften.

Ingredienser