Gateau Marcel

1 time
Fryseegnet
Gateau Marcel

Gateau Marcel er en dansk klassiker og en vaskeægte chokoladedrøm, for chokoladefans. Gateau Marcel er en helt speciel chokoladekageoplevelse. Dejen deles i 2 portioner, hvor den ene chokoladeblanding bages og bliver en saftig og skøn chokoladekage, mens den anden blanding forbliver en lækker og cremet chokolademousse, der smøres på kagen og spises som den er. Vi siger tak for Gateau Marcel til Michel Michaud.

Ingredienser

Gateau Marcel

250 g Smør, evt. usaltet
250 g Grofthakket mørk chokolade
9 Æggehvider (ca. 2 dl)
250 g Sukker
7 Æggeblommer (ca. 1½ dl)

Pynt

Citronmelisseblade
Chokoladespåner

Sådan gør du

Gateau Marcel

  • Lad smør og chokolade smelte i en gryde ved svag varme og under omrøring. Fjern gryden fra varmen og lad chokoladeblandingen køle let af.
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret lidt ad gangen og pisk med en håndmixer i ca. 3 min. til marengsblandingen bliver sej og skinnende.
  • Pisk æggeblommer og resten af sukkeret til en luftig æggesnaps.
  • Vend forsigtigt den afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen og vend det hele sammen med marengsblandingen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne og drys med sukker.
  • Fordel 2/3 af dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen i ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen. Stil resten af dejen tildækket i køleskabet.
  • Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.
  • Fordel resten af chokoladeblandingen på den kolde kage, pynt med citronmelisseblade og chokoladespåner og server.

Den oprindelige Gateau Marcel er udviklet af Michel Michaud, som sværger til at bruge usaltet smør i kagen. I Danmark har vi ikke tradition for dette, men prøv dig frem og find ud af, hvad du synes bedst om. Server fx Gateau Marcel med appelsinfileter og vaniljeis.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19295 kJ / 4612 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1715 kJ / 410 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 5,3 % 5,3 g
Kulhydrat: 35,9 % 36,2 g
Fedt: 58,8 % 27,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gateau-marcel/