Gateau Marcel
1 time
Fryseegnet
•
&format=webp)
Gateau Marcel er en dansk klassiker og en vaskeægte chokoladedrøm, for chokoladefans. Gateau Marcel er en helt speciel chokoladekageoplevelse. Dejen deles i 2 portioner, hvor den ene chokoladeblanding bages og bliver en saftig og skøn chokoladekage, mens den anden blanding forbliver en lækker og cremet chokolademousse, der smøres på kagen og spises som den er. Vi siger tak for Gateau Marcel til Michel Michaud.
Ingredienser
Gateau Marcel
250 g
Smør, evt. usaltet
|
|
---|---|
250 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
9
Æggehvider (ca. 2 dl)
|
|
250 g
Sukker
|
|
7
Æggeblommer (ca. 1½ dl)
|
Pynt
Citronmelisseblade
|
|
---|---|
Chokoladespåner
|
Sådan gør du
Gateau Marcel
Den oprindelige Gateau Marcel er udviklet af Michel Michaud, som sværger til at bruge usaltet smør i kagen. I Danmark har vi ikke tradition for dette, men prøv dig frem og find ud af, hvad du synes bedst om. Server fx Gateau Marcel med appelsinfileter og vaniljeis.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19295 kJ / 4612 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1715 kJ / 410 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 5,3 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 35,9 % | 36,2 g |
Fedt: | 58,8 % | 27,3 g |
