Gateau Marcel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

En dansk klassiker. Gateu Marcel er muligvis chokoladekagen over dem alle. Vi siger tak til Michel Michaud!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 stk.

Antal portioner

  • 250 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 250 g smør
  • 9 æggehvider (ca. 2 dl)
  • 250 g sukker
  • 7 æggeblommer (ca. 1½ dl)

Pynt

  • citronmelisse
  • chokoladespåner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Lad smør og chokolade smelte i en tykbundet gryde ved svag varme og under omrøring. Fjern gryden fra varmen og lad chokoladeblandingen køle let af.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret lidt ad gangen og pisk i ca. 3 min. til marengsblandingen bliver sej og skinnende - anvend fx en håndmixer.
  3. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret til en luftig æggesnaps.
  4. Vend forsigtigt den afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen og vend det hele sammen med marengsblandingen.
  5. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne.
  6. Fordel 2/3 af dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Stil resten af dejen på tildækket i køleskabet.
  7. Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.
  8. Fordel resten af chokolade blandingen på den kolde kage, pynt med citronmelis og chokoladespåner og server.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag