Kransekage til nytår

Kransekage til nytår

60+ min
Fryseegnet
Kransekagen er et festlig indslag, som de fleste forbinder med nytårsaften. Og hvorfor ikke forme det nye års tal i kransekage? En talkage i kransekage er en festlig måde at hylde det nye årstal.

Sådan gør du

Kransekage
  • Smuldr marcipan i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide - dejen skal være lidt klistret.
  • Afvej dejen i 4 portioner á ca. 150 g. Strø lidt flormelis ud på bord og hænder og rul kransekagemassen ud i 4 stænger á ca. 50 cm.
  • Form hver stang til et tal og læg tallene på to bageplader med papir. Bag kransekagetallene midt i ovnen én plade ad gangen - til de er gyldne. Hold godt øje med dem, det kan pludselig gå stærkt.
  • Lad kransekagetallene afkøle på bageriste.
Glasur
  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i en sprøjtepose og klip et lille hul.
  • Sprøjt glasur på kransekagetallene og pynt med guld- eller sølvflager og spiselige blomster.
Bagetid
  • 12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Kransekage som kransekagetårn - se her hvordan du gør.

Kransekage
60+ min
Kransekage
(293)
Velbekomme!
Tip

Du kan også forme kransekagestængerne som bogstaver og skrive navne, fx til en barnedåb eller konfirmation.

Frysetip

Kransekagen kan fryses uden glasur.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13836 kJ / 3307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1677 kJ / 401 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 7 % 6,9 g
Kulhydrat: 62,2 % 61,4 g
Fedt: 30,8 % 13,9 g

Ingredienser

Kransekage
Marcipan
500 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
100 g
Æggehvide (ca. 3 spsk)
Flormelis til udrulning
Glasur
Flormelis (ca. 3 dl)
150 g
Æggehvide (ca. 2 spsk)
1
Pynt
Spiselige guld- eller sølvflager
Spiselige blomster, fx hornviol eller skovsyre