Kransekage til nytår

Kransekage til nytår

60+ min
Fryseegnet
Kransekage er et festlig indslag - uanset anledning. Her får du opskrift på kransekage, så du kan udforme den som du ønsker. De fleste forbinder kransekage med nytårsaften - så hvorfor ikke forme det nye års tal? En talkage af kransekagedej er en festlig måde at byde det nye år velkommen på.

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kransekage
  • Smuldr marcipan i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide - dejen skal være lidt klistret.
  • Afvej dejen i 4 portioner á ca. 150 g. Strø lidt flormelis ud på bord og hænder og rul kransekagemassen ud i 4 stænger á ca. 50 cm.
  • Form hver stang til et tal og læg tallene på to bageplader med papir. Bag kransekagetallene midt i ovnen én plade ad gangen - til de er gyldne. Hold godt øje med dem, det kan pludselig gå stærkt.
  • Lad kransekagetallene afkøle på bageriste.
Glasur
  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i en sprøjtepose og klip et lille hul.
  • Sprøjt glasur på kransekagetallene og pynt med guld- eller sølvflager og spiselige blomster.

Du kan også forme kransekagestængerne som bogstaver og skrive navne, fx til en barnedåb eller konfirmation.

Kransekagen kan fryses uden glasur.

Energiindhold for hele retten:

13836 kJ / 3307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1677 kJ / 401 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 7 % 6,9 g
Kulhydrat: 62,2 % 61,4 g
Fedt: 30,8 % 13,9 g
Mere inspiration

Kransekage som kransekagetårn - se her hvordan du gør.

Kransekage
60+ min
Kransekage
(362)

Ingredienser

Kransekage
500 g Marcipan
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
Æggehvide (ca. 3 spsk)
Flormelis til udrulning
Glasur
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
1 Æggehvide (ca. 2 spsk)
Pynt
Spiselige guld- eller sølvflager
Spiselige blomster, fx hornviol eller skovsyre