Kransekage petit fours

45 min
Fryseegnet
Kransekage petit fours

Kransekage findes i mange variationer - og her serveres kransekagen som petit fours. Petit four stammer fra fransk og betyder "lille ovn". Disse kransekage petit fours adskiller sig en anelse fra kransekagemassen, da vi tilsætter lidt mere æggehvide til den klassiske kransekagedej, da det gør massen lettere at arbejde med, når den skal sprøjtes ud. Ved afpyntningen af kransekage petit fours er det kun fantasien, der sætter grænser, men smeltet chokolde og nødder plejer at være en fast bestanddel af de små lækkerier. Server dine kransekage petit fours til nytår eller ved andre festlige lejligheder.

Ingredienser

Petit fours

250 g Marcipan
50 g Sukker
4 spsk Æggehvide
100 g Finthakket mørk chokolade
10 Ristede, afskallede hasselnøddekerner vendt i guldstøv
25 g Finthakkede usaltede pistacienødder

Sådan gør du

Petit fours

  • Smuldr marcipanen i en skål og pisk den sammen med sukker og æggehvide - dejen skal være ret klistret.
  • Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med stjernetyl. Lav ca. 20 små toppe på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lav en lille fordybning i halvdelen af kagernes top (mens de stadig er varme), fx med enden af en grydeske. Kom en lille smule chokolade ned i fordybningen, stadig mens kagen er varm, - og "lim" en hasselnød fast herpå.
  • Smelt resten af chokoladen i en skål over vandbad. Pensl bunden med chokolade og læg kagerne på en bagerist.
  • Dyp de resterende kager, så de er halvt dækket af chokolade.
  • Læg de chokoladeovertrukne kager på bageristen, pynt med pistacienødder og lad chokoladen stivne.
  • Stil evt. kagerne i fryseren i 1-2 min. så de får et kuldechok, hvis du er utålmodig med at få chokoladen til at stivne.

Du kan også pynte petit four med glasur, med hvid chokolade, med cocktailbær eller mandler.

Kransekagerne kan fryses uden chokolade.

https://www.arla.dk/opskrifter/kransekage-petit-fours/