Kransekagestykker
45 min
Fryseegnet
•
Kransekage kan nydes hele året til festlige lejligheder - du behøver ikke nøjes med at nyde kransekagestykker til Nytår. Her er kransekagedejen formet som to store kransekagestykker - eller brød, om du vil. Det ene stykke er med dejligt nougatfyld og det andet er smagt til med revet citronskal. Ønsker du dig et helt traditionelt kransekagestykke, kan du simpelthen undlade både nougat og citronskal. Pynten er helt traditionel, nemlig chokolade og glasur. Glasuren er rørt med æggehvide, så den bliver helt hvid.
Ingredienser
Kransekagestykker
250 g
Marcipan
|
|
---|---|
1½ spsk
Æggehvide
|
|
50 g
Flormelis
|
Flormelis til udrulning
|
---|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
---|---|
30 g
Blød nougat
|
Chokolade og glasur
50 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
75
Flormelis
|
|
1 spsk
Æggehvide
|
2 tsk
Revet citronskal (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Kransekagestykker
Chokolade og glasur
Du kan bage kransekagestykker i andre størrelser og faconer, vær dog opmærksom på bagetiden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7463 kJ / 1784 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1756 kJ / 420 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 7,8 % | 8 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 53,4 g |
Fedt: | 40,5 % | 19,2 g |