Salte marcipanchips

Salte marcipanchips

45 min
Helt enkle søde/salte marcipanchips, der passer rigtig godt til en ostebid - især til en vellagret hård ost og en cremet blåskimmelost. Opskriften er både nem og hurtig at lave og de overrasker med kombination af sødt og salg. Marcipanchipsene smager også dejligt alene - de tilfredsstiller både den søde og den salte tand.
https://www.arla.dk/opskrifter/salte-marcipanchips/

Sådan gør du

Bagetid:

8-10 minutter ved 175° - traditionel ovn.

  • Skær marcipanen i meget tynde skiver (det er vigtigt at skiverne er lige tynde/tykke overalt og at alle skiver har samme tykkelse).
  • Læg marcipanskiverne på 2-3 bageplader med bagepapir.
  • Pensl skiverne med æggehvide og drys med salt og chiliflager - eller hvad du har lyst til - se listen for forslag.
  • Bag marcipanchipsene én plade ad gangen midt i ovnen - de skal være lysebrune og sprøde.
  • Lad dem køle af på en bagerist.

Prøv at lege med de forskellige forslag til pynt. Sort flagesalt er meget dekorativt. Hvis du ønsker at marcipanchipsene skal krumme, kan du lade dem køle af over fx en kagerulle.

Energiindhold for hele retten:

3881 kJ / 928 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1565 kJ / 374 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 10,2 % 9,4 g
Kulhydrat: 45,5 % 41,9 g
Fedt: 44,3 % 18,8 g
Mere inspiration

Har du marcipan tilovers kan du prøve denne marcipankage.

Ingredienser

200 g Meget kold marcipan
1 Æggehvide
1 spsk Flagesalt, evt. sort eller med smag
½ spsk Tørrede chiliflager, lakridspulver, tørrede blomster, hakkede pistacienødder, frysetørrede hindbær - eller hvad du har lyst til at pynte med