Salte marcipanchips
45 min
•
Helt enkle søde/salte marcipanchips, der passer rigtig godt til en ostebid - især til en vellagret hård ost og en cremet blåskimmelost. Opskriften er både nem og hurtig at lave og de overrasker med kombination af sødt og salg. Marcipanchipsene smager også dejligt alene - de tilfredsstiller både den søde og den salte tand.
Ingredienser
200 g
Meget kold marcipan
|
|
---|---|
1
Æggehvide
|
|
1 spsk
Flagesalt, evt. sort eller med smag
|
|
½ spsk
Tørrede chiliflager, lakridspulver, tørrede blomster, hakkede pistacienødder, frysetørrede hindbær - eller hvad du har lyst til at pynte med
|
Sådan gør du
Prøv at lege med de forskellige forslag til pynt. Sort flagesalt er meget dekorativt. Hvis du ønsker at marcipanchipsene skal krumme, kan du lade dem køle af over fx en kagerulle.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3881 kJ / 928 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1565 kJ / 374 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 10,2 % | 9,4 g |
Kulhydrat: | 45,5 % | 41,9 g |
Fedt: | 44,3 % | 18,8 g |