Mazarinkage
Nogle kager holder bare - simpelthen fordi de er så skønne. Sådan kender vi en mazarinkage, eller mazarintærte, som den også bliver kaldt. Klassisk mazarinkage er altid et hit - i alt sin lækre enkelthed. Pynt den hjemmelavede mazarinkage med spiselige blomster, for at give den et elegant udtryk - og så ser den slet ikke ud til at være en nem mazarinkage at lave - men lad dig ikke snyde.
Ingredienser
Mazarinkage
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
|
150 g
Groftrevet marcipan
|
|
3
Æg
|
|
5 spsk
Hvedemel
|
Chokoladeovertræk
150 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
25 g
Hakkede, ristede, smuttede mandler
|
Pynt
Spiselige blomster, fx hornvioler
|
---|
Sådan gør du
Ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mazarinkage
Chokoladeovertræk
Mazarinkagen bliver kun bedre (lidt mere saftig) af at stå i køleskabet fra dag til dag eller af at blive frosset.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15406 kJ / 3682 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1865 kJ / 446 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,8 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 39,1 % | 42,9 g |
Fedt: | 55,1 % | 27,8 g |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.