Chokoladebar med kokos og peanuts
45 min

Chokoladebar med kokos og peanuts

Hjemmelavet bar med fyldig smag af chokolade, kokos og peanuts.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladebar med kokos og peanuts

Hjemmelavet bar med fyldig smag af chokolade, kokos og peanuts.

Ca. 16 stk.

Antal portioner
  • 125 g havregryn (ca. 2 dl)
  • 125 g kokosmel (ca. 1 dl)
  • 50 g smør
  • 6 spsk kakaopulver
  • 4 spsk rørsukker
  • 2 dl kokosmælk
  • 50 g hele saltede peanuts
  • 50 g mørk chokolade (ca. 70% kakao) - smeltet

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist havregryn og kokosmel 2-3 min - under omrøring. Hæld det i en skål og bland kakaopulver i. Tilsæt kokosmælk og rør blandingen godt sammen. Beklæd en rugbrødsform (ca. 10 x 30 cm) med bagepapir og fordel blandingen i bunden af formen. Drys peanuts over og pres dem ned i overfladen af blandingen og fordel den smeltede chokolade i tynde striber henover. Stil blandingen i fryseren i ca. ½ time. Tag den ud af formen, fjern bagepapiret og skær den i ca. 16 stykker. Opbevar chokoladebarrerne tildækkede i køleskabet.

Tips

Pak barrerne ind i bagepapir, hvis du skal have dem med på farten. Du kan også rulle blandingen til ca. 48 kugler, vende dem i smeltet chokolade og drysse dem med finthakkede peanuts.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 65 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Protein: 7 %
  • Fiber: 42,8 g
Print