Chokoladekage med bønner

Chokoladekage med bønner

60+ min
Chokoladekage med bønner - kan man virkelig det? Ja, denne chokoladekage er et bevis på at man sagtens kan lave en lækker chokoladekage uden mel, sukker og smør. Server den intense chokoladekage med vaniljeskyr og søde bær.

Sådan gør du

Chokoladekage
  • Blend havregryn til fint mel, fx i en foodprocesser.
  • Tilsæt bønner, æg, honning, kakao, kokosolie, vaniljepulver, bagepulver og salt - og blend i ca. 3 min. til en en tyk, jævn blanding.
  • Rør chokoladestykkerne i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter).
  • Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af.
  • Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad.
  • Fordel skyr og bær på kagen og pynt med pistacienøddekerner, hindbærstøv og spiselige blomster lige inden serveringen.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Forbered i god tid

Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8156 kJ / 1949 kcal

Næringsindhold pr. 100g

773 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 14,6 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,7 % 22,2 g
Fedt: 36,7 % 7,7 g

Ingredienser

Chokoladekage
Havregryn
1 dl
Sorte bønner - drænet og skyllet (ca. 240 g)
1 dåse
Æg
2
Akaciehonning (ca. 150 g)
1 dl
Kakaopulver
3 spsk
Kokosolie
3 spsk
Vaniljepulver
1 tsk
Bagepulver
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Grofthakket mørk chokolade
50 g
2½ dl
Friske hindbær, brombær og/eller blåbær
150 g
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder
Spiselige blomster, fx hornvioler