Chokoladekage med bønner

Chokoladekage med bønner

60+ min
Chokoladekage med bønner - kan man virkelig det? Ja, denne chokoladekage er et bevis på at man sagtens kan lave en lækker chokoladekage uden mel, sukker og smør. Server den intense chokoladekage med fx cremet skyr og frugt eller søde bær.
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladekage-med-bonner/

Sådan gør du

Chokoladekage
  • Blend havregryn til fint mel, fx i en foodprocesser.
  • Dræn bønnerne og tilsæt dem til havregrynene sammen med smør, æg, honning, kakao, vaniljepulver, bagepulver og salt - og kør i ca. 3 min. til en en tyk, jævn blanding.
  • Rør chokoladestykkerne i dejen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter).
  • Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad kagen køle helt af.
  • Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad.
  • Fordel skyr og bær på kagen og pynt med pistacienøddekerner,

Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.

Energiindhold for hele retten:

8046 kJ / 1923 kcal

Næringsindhold pr. 100g

762 kJ / 182 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 14,7 % 6,6 g
Kulhydrat: 50,2 % 22,5 g
Fedt: 35,1 % 7,2 g
Mere inspiration

Prøv også denne lækre crumble med linser.

Ingredienser

Chokoladekage
1 dl Havregryn
1 dåse Sorte bønner (ca. 240 g)
50 g Smeltet smør
2 Æg
1 dl Akaciehonning (ca. 150 g)
3 spsk Kakaopulver
1 tsk Vaniljesukker
½ tsk Bagepulver
¼ tsk Groft salt
50 g Grofthakket mørk chokolade
2½ dl Cremet skyr med vanilje
150 g Friske bær eller frugt
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder