Chokoladekage med bønner

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Chokoladekage med bønner - kan man virkelig det? Ja, denne chokoladekage er et bevis på at man sagtens kan lave en lækker chokoladekage uden mel, sukker og smør. Server den intense chokoladekage med vaniljeskyr og søde bær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 8 personer

Antal portioner

Chokoladekage

  • 1 dl havregryn
  • 1 dåse sorte bønner - drænet og skyllet (ca. 240 g)
  • 2 æg
  • 1 dl akaciehonning
  • 3 spsk kakaopulver
  • 3 spsk kokosolie
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk groft salt
  • 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • finthakkede grønne usaltet pistacienøddekerne
  • spiselig blomst, fx hornvioler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Chokoladekage

Blend havregryn til fint mel, fx i en foodprocesser. Tilsæt bønner, æg, akaciehonning og de øvrige ingredienser og blend i ca. 3 min. til en en tyk, jævn blanding.

Rør chokoladestykkerne i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af.

Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad. Fordel skyr og bær på kagen og pynt med pistacienøddekerner, hindbærstøv og spiselige blomster lige inden serveringen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Forbered i god tid

Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 38 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag