&w=1680&h=750&scale=both&ak=6826258c&hm=4e04ad8c)
Chokoladekage med bønner
60+ min
Chokoladekage med bønner - kan man virkelig det? Ja, denne chokoladekage er et bevis på at man sagtens kan lave en lækker chokoladekage uden mel, sukker og smør. Server den intense chokoladekage med vaniljeskyr og søde bær.
Ingredienser
Ca. 8 personer
Antal portioner
Chokoladekage
- 1 dl havregryn
- 1 dåse sorte bønner - drænet og skyllet (ca. 240 g)
- 2 æg
- 1 dl akaciehonning
- 3 spsk kakaopulver
- 3 spsk kokosolie
- 1 tsk vaniljepulver
- ½ tsk bagepulver
- ¼ tsk groft salt
- 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
-
2½ dl Cheasy® skyr vanilje
- 150 g friske bær, fx brombær, blåbær og hindbær
Pynt
- finthakkede grønne usaltet pistacienøddekerne
- spiselig blomst, fx hornvioler
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Chokoladekage
Blend havregryn til fint mel, fx i en foodprocesser. Tilsæt bønner, æg, akaciehonning og de øvrige ingredienser og blend i ca. 3 min. til en en tyk, jævn blanding.
Rør chokoladestykkerne i dejen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 18 cm i diameter). Fordel dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle helt af.
Tag kagen ud af springformen og placer den, med undersiden opad, på et fad. Fordel skyr og bær på kagen og pynt med pistacienøddekerner, hindbærstøv og spiselige blomster lige inden serveringen.
Bagetid
Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.
Forbered i god tid
Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 7790 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 27,6 g
- Protein: 14 %
- Kulhydrat: 48 %
- Fedt: 38 %
Forbered i god tid
Bag gerne chokoladekagen dagen før - chokoladekagen bliver kun bedre af at sætte sig i køleskabet natten over.