Crumble med linser og æbler

45 min
Arbejdstid: 20 min
Crumble med linser og æbler

Crumble er en let måde at forvandle årstidens frugt og bær til en lækker dessert. Her er det en æble crumgle, men vil du bruge andre typer frugt uden for æblesæsonen, kan kirsebær, rabarber og blommer være en god erstatning, når de er i sæson. Uanset hvilken type frugt eller bær du vælger til din crumble, som vil der som oftest være et dejligt modspil mellem syre og sød, og mellem blødt og sprødt. Og til at runde det hele af, er der creme fraichen. Crumble er en nem men super lækker dessert.

Ingredienser

Crumble

125 g Hvedemel
50 g Udblødte tørrede belugalinser
75 g Finvalsede havregryn
125 g Sukker
175 g Koldt smør i tern

Fyld

5 Røde æbler
2 spsk Sukker
1 spsk Stødt kanel

Topping

2 dl Creme fraiche

Sådan gør du

  • Vend alle de tørre ingredienser sammen, og smuldr det kolde smør godt heri.
  • Skær æbler i både, og vend dem sammen med sukker og kanel.
  • Fordel dem i bunden af en ovnfast fad eller en tærteform.
  • Kom crumble-“dejen” ud over æblerne, og bag desserten i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
  • Servér den lune æblecrumble med creme fraiche.

Vil du bruge andre typer frugt uden for æblesæsonen, kan kirsebær, rabarber og blommer være en god erstatning, når de er i sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14061 kJ / 3361 kcal

Næringsindhold pr. 100g

919 kJ / 220 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 4,9 % 2,7 g
Kulhydrat: 47,7 % 25,8 g
Fedt: 47,4 % 11,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/crumble-med-linser-og-abler/