Mysli med linser

Mysli med linser

Sprød mysli med sorte linser - smager lækkert som topping på din skyr, yoghurt eller grød. Opskriften er simpel, nem og smager virkelig godt. Du kan sagtens variere linsemyslien med forskellige tørrede linser, både grønne og sorte linser kan bruges, men vær opmærksom på at kogetiden kan kan være forskellig.
https://www.arla.dk/opskrifter/mysli-med-linser/

Sådan gør du

  • Skyl linserne og kog dem i rigeligt vand i 10 min. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe godt af.
  • Bland linserne sammen med de tørre ingredienser.
  • Læg bagepapir på 2 plader og fordel blandingen herpå.
  • Fordel honning og smør over blandingen på bagepladen.
  • Rist myslien i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - varmluft - vend rundt i myslien 2-3 gange undervejs.
  • Lad myslien køle af på papiret på en bagerist og opbevar den i en lufttæt beholder.

Bland evt. din linsemysli med tørret frugt og frysetørrede bær.

Energiindhold for hele retten:

15753 kJ / 3765 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1583 kJ / 378 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 11,2 g
Protein: 17,5 % 16,3 g
Kulhydrat: 48,1 % 44,8 g
Fedt: 34,4 % 14,7 g

Ingredienser

300 g Tørrede belugalinser eller anicia linser
200 g Finvalsede havregryn
100 g Bygflager
75 g Grofthakkede mandler
75 g Grofthakkede hasselnøddekerner
75 g Græskarkerner
150 g Honning
20 g Smør