Gulerodskage-roulade

Gulerodskage-roulade

1 time
Gulerodskage-roulade er en skøn fusionskage. Fusionen mellem gulerodskage og roulade giver et resultat, der er mindst dobbelt så godt. Den lækre saftige bund af gulerodskage smurt med blød flødeostcreme - en kombination som bare fungerer. Prøv denne nemme gulerodskage-roulade næste gang lækkersulten melder sig...

Sådan gør du

Gulerodskage-bund
  • Pisk æg og farin godt sammen.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel, kanel, kardemomme, bagepulver og salt sammen og sigt det i æggeblandingen. Vend dejen sammen og tilsæt gulerødder og valnøddekerner (gem lidt til pynt).
  • Fordel dejen på en plade med bagepapir (ca. 30 x 40 cm). Bag bunden midt i ovnen.
  • Strø sukker ud på et stykke bagepapir og vend den nybagte bund ud herpå - med undersiden opad.
  • Træk det bagepapir, som bunden blev bagt på, forsigtigt af. Lad kagebunden afkøle.
Flødeostcreme
  • Pisk flødeost, flormelis og citronskal sammen med en håndmixer - pas på ikke at piske for længe, så bliver cremen for tynd.
  • Tag ca. ¼ af cremen fra og kom den i en sprøjtepose med stjernetylle. Læg sprøjteposen i køleskabet.
Sådan samler du rouladen
  • Fordel flødeostcremen på kagebunden. Rul rouladen sammen fra den korte side og læg den på et serveringsfad.
  • Sprøjt små toppe af flødeostcreme på rouladen.
  • Pynt med valnøddekerner (både hele og finthakkede) og citronmelisse.
Bagetid
  • Ca. 10 min ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Vild med roulade? Prøv også denne roulade med hvid chokoladecreme og årstidens bær.

Velbekomme!
Forbered i god tid

Lav evt. rouladen dagen før den skal serveres. Rouladen er lettere at skære ud, hvis den har sat sig lidt på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12680 kJ / 3031 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1112 kJ / 266 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 7,1 % 4,6 g
Kulhydrat: 49,3 % 32,3 g
Fedt: 43,6 % 13,1 g
Relateret video
Gulerodskage-roulade

Ingredienser

Gulerodskage-bund
Æg
3
Brun farin
150 g
Hvedemel (ca. 60 g)
1 dl
Kartoffelmel (ca. 60 g)
¾ dl
Stødt kanel
2 tsk
Stødt kardemomme
1 tsk
Bagepulver
½ tsk
Fint salt
¼ tsk
Fintrevne gulerødder (ca. 150 g)
2
Finthakkede valnøddekerner
50 g
Sukker
Flødeostcreme
400 g
Flormelis
100 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 spsk
Pynt
Friske citronmelisseblade
Valnøddekerner