Rugbrødslagkage - Brøtort
Sønderjysk rugbrødslagkage eller brøtort, må i den grad siges at være en nationalret. En lagkage der med rette kan findes på det sønderjyske kaffebord, blandt de minimum 14 andre faste og bløde kager. For at udvikle den perfekte opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage, med respekt for traditionerne, har vi kontaktet flere sønderjyske kogekoner og kyndige hjemmebagere, og derved fundet frem til vores bud på en sønderjysk rugbrødslagkage. Det til trods, vil der altid være delte meninger om, hvordan en sådan traditionsbunden lagkage "skal skæres".
Ingredienser
Rugbrødslagkage
5
Æg
|
|
---|---|
125 g
Sukker
|
|
1 spsk
Kartoffelmel
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
50 g
Grofthakkede hasselnøddekerner
|
|
175 g
Revet rugbrød
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
2 dl
Solbærmarmelade
|
|
50 g
Grofthakket mørk chokolade
|
Sådan gør du
Rugbrødslagkage
Sådan samler du rugbrødslagkagen
Om sommeren kan du pynte rugbrødslagkagen med friske bær.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17383 kJ / 4155 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1247 kJ / 298 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 6,5 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 40 % | 29,4 g |
Fedt: | 53,5 % | 18 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.