Sønderjysk rugbrødslagkage eller brøtort, må i den grad siges at være en nationalret. En lagkage der med rette kan findes på det sønderjyske kaffebord, blandt de minimum 14 andre faste og bløde kager. For at udvikle den perfekte opskrift på sønderjysk rugbrødslagkage, med respekt for traditionerne, har vi kontaktet flere sønderjyske kogekoner og kyndige hjemmebagere, og derved fundet frem til vores bud på en sønderjysk rugbrødslagkage. Det til trods, vil der altid være delte meninger om, hvordan en sådan traditionsbunden lagkage "skal skæres".
Om sommeren kan du pynte rugbrødslagkagen med friske bær.
17008 kJ / 4065 kcal
1220 kJ / 292 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 6,7 % | 4,8 g |
Kulhydrat: | 36,6 % | 26,2 g |
Fedt: | 56,7 % | 18,7 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.