Guldlagkage med rysteribs
60+ min

Guldlagkage med rysteribs

Guldlagkagen er en rigtig klassiker med skøn kontrast mellem blød kagebund og sprød marengs. Her er kagen serveret med forfriskende rysteribs.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Guldlagkage med rysteribs

Guldlagkagen er en rigtig klassiker med skøn kontrast mellem blød kagebund og sprød marengs. Her er kagen serveret med forfriskende rysteribs.

Antal portioner
  • 25 g smør - smeltet
  • 5 spsk rasp
  • 4 æggeblommer
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør - smeltet
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 4 æggehvider
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)

Rysteribs

  • 300 g ribs
  • 4 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Pensl 2 springforme (ca. 22 cm i diameter) med smør og drys med rasp.

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps. Rør mælk og det smeltede smør i æggesnapsen. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Hæld kagedejen i formene.

Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje. Fordel forsigtigt marengsen på kagedejen. Bag bundene midt i ovnen. Lad bundene køle af, på en bagerist, i formene.

Rysteribs

Skyl ribsene, lad dem dryppe af i en sigte og rib dem (træk bærrene af klaserne med en gaffel). Kom ribs og sukker lagvis i en plastikpose eget til madvarer. Ryst bærrene, så sukkeret fordeler sig. Stil ribsene på køkkenbordet i mindst 1 time – ryst af og til.

Pisk fløden til et let skum og læg de 2 afkølede bunde sammen om flødeskummet. Server guldlagkagen med rysteribs.

Tip

Guldlagkagen kan stå et par timer i køleskabet inden servering.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 150° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 44 %
Print