Guldlagkage med rysteribs
2 timer
•
Arbejdstid: 50 min
•

Guldlagkagen er en rigtig klassiker i Karolines Køkkken. Lagkagen har en skøn kontrast mellem de bløde kagebunde og den sprøde, porøse marengs. Lagkagen er lagt sammen med flødeskum - og vi serverer guldlagkagen med forfriskende rysteribs - smukke, røde og syrlige bær som passer perfekt til lækre guldlagkage.
Ingredienser
25 g
Smør - smeltet
|
|
---|---|
5 spsk
Rasp
|
Lagkagebunde
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1 dl
Mælk
|
|
50 g
Smør - smeltet
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
Marengs
4
Æggehvider
|
|
---|---|
150 g
Sukker (ca. 1¾ dl)
|
Rysteribs
300 g
Ribs
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
¼ liter
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Lagkagebunde
Marengs
Rysteribs
Guldlagkagen kan stå et par timer i køleskabet inden servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14714 kJ / 3517 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1100 kJ / 263 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 5,5 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 49,3 % | 31,9 g |
Fedt: | 45,2 % | 13,4 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
