Guldlagkage med rysteribs

Guldlagkage med rysteribs

60+ min
Guldlagkagen er en rigtig klassiker i Karolines Køkkken. Lagkagen har en skøn kontrast mellem de bløde kagebunde og den sprøde, porøse marengs. Lagkagen er lagt sammen med flødeskum - og vi serverer guldlagkagen med forfriskende rysteribs - smukke, røde og syrlige bær som passer perfekt til lækre guldlagkage.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 45 min. ved 150° - traditionel ovn.

  • Pensl 2 springforme (ca. 22 cm i diameter) med smør og drys med rasp.
Lagkagebunde
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Rør mælk og det smeltede smør i æggesnapsen.
  • Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt i dejen. Hæld kagedejen i formene - og bag dem midt i ovnen.
Marengs
  • Pisk hviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min. til hviderne er seje.
  • Fordel forsigtigt marengsen på den rå kagedej.
  • Bag bundene midt i ovnen. Lad bundene køle af, på en bagerist, i formene.
Rysteribs
  • Skyl ribsene, lad dem dryppe af i en sigte og rib dem (træk bærrene af klaserne med en gaffel).
  • Kom ribs og sukker lagvis i en frysepose. Ryst bærrene, så sukkeret fordeler sig.
  • Stil ribsene på køkkenbordet i mindst 1 time - ryst af og til.
  • Pisk fløden til et let skum og læg de 2 afkølede bunde sammen om flødeskummet. Server guldlagkagen med rysteribs.

Guldlagkagen kan stå et par timer i køleskabet inden servering.

Energiindhold for hele retten:

14896 kJ / 3560 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1113 kJ / 266 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 5,4 % 3,6 g
Kulhydrat: 48,7 % 31,9 g
Fedt: 45,9 % 13,8 g
Mere inspiration

Klassisk lagkage med hindbærmarmelade, creme og flødeskum.

Lagkage
60+ min
Lagkage
(106)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

25 g Smør - smeltet
5 spsk Rasp
Lagkagebunde
4 Æggeblommer
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 dl Mælk
50 g Smør - smeltet
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
2 tsk Bagepulver
Marengs
4 Æggehvider
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
Rysteribs
300 g Ribs
4 spsk Sukker
¼ liter Piskefløde