Poke bowl med marinerede rejer

Poke bowl med marinerede rejer

30 min
Du bliver glad af at spise så smuk mad som en poke bowl. Poke bowls stammer fra Hawaii og man fornemmer blomsterkransene og de brede, hvide strande i de friske, fine råvarer.

Sådan gør du

Couscous
  • Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  • Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  • Vend ost og limeskal i og smag til.
Marinerede rejer
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag til.
Ponzu dressing
  • Vend forsigtigt fraiche og soja sammen - der må gerne være striber i dressingen.
Fyld
  • Fordel de lune couscous med ost og lime i 4 portionsskåle.
  • Anret bunker af agurk, radiser, løg, marinerede rejer og ribs i skålene.
  • Pynt med græskarkerner og spiselige blomster.
  • Server de 4 poke bowls sammen med ponzu dressingen og ekstra ponzu.
Velbekomme!
Tip

De spiselige blomster er ikke noget must. Men poke bowls stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor man jo bruger rigtig mange blomster både i maden og som blomsterkranse om halsen og håret.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7649 kJ / 1828 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 35,4 % 8,5 g
Kulhydrat: 40,7 % 9,8 g
Fedt: 23,9 % 2,6 g

Ingredienser

Couscous
Couscousgryn (ca. 2½ dl)
200 g
Groft salt
½ tsk
Kogende vand
2½ dl
200 g
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk
Marinerede rejer
Afdryppede nordsørejer
300 g
Olivenolie
1 spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Finthakkede dildkviste
3 spsk
Citronpeber
½ tsk
Ponzu dressing
2 dl
Sojasauce, fx ponzu med lemon
2 spsk
Fyld
Agurk i tern (ca. 300 g)
1
Radiser i tynde skiver
150 g
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
1
Friske bær eller frugt, fx ribs eller ananas
125 g
Ristede græskarkerner
25 g
Pynt
Spiselige blomster, fx hjulkrone og morgenfruer
Tilbehør
Sojasauce, fx ponzu med lemon