Poke bowl med marinerede rejer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Du bliver glad af at spise så smuk mad som en poke bowl. Poke bowls stammer fra Hawaii og man fornemmer blomsterkransene og de brede, hvide strande i de friske, fine råvarer.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

Antal portioner

Couscous

Marinerede rejer

  • 300 g afdryppede nordsørejer
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 3 spsk finthakkede dildkviste
  • ½ tsk citronpeber

Ponzu dressing

Fyld

  • 1 agurk i tern (ca. 300 g)
  • 150 g radiser i tynde skiver
  • 1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
  • 125 g friske bær eller frugt, fx ribs eller ananas
  • 25 g ristede græskarkerner

Pynt

  • spiselig blomst, fx hjulkrone og morgenfruer

Tilbehør

  • sojasauce, fx ponzu med lemon

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Couscous

  1. Kom couscousgryn og salt i en skål og hæld det kogende vand over.
  2. Lad grynene stå i ca. 10 min. - rør med en gaffel et par gange, mens de trækker.
  3. Vend ost og limeskal i og smag til.

Marinerede rejer

  1. Vend alle ingredienserne sammen og smag til.

Ponzu dressing

  1. Vend forsigtigt fraiche og soja sammen - der må gerne være striber i dressingen.

Fyld

  1. Fordel de lune couscous med ost og lime i 4 portionsskåle.
  2. Anret bunker af agurk, radiser, løg, marinerede rejer og ribs i skålene.
  3. Pynt med græskarkerner og spiselige blomster.
  4. Server de 4 poke bowls sammen med ponzu dressingen og ekstra ponzu.

Tip

De spiselige blomster er ikke noget must. Men poke bowls stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor man jo bruger rigtig mange blomster både i maden og som blomsterkranse om halsen og håret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8090 kJ / 1926 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag