Poke bowl med marinerede rejer
30 min
•
Du bliver glad af at spise så smuk mad som en poke bowl. Poke bowls stammer fra Hawaii og man fornemmer blomsterkransene og de brede, hvide strande i de friske, fine råvarer.
Ingredienser
Couscous
200 g
Couscousgryn (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
½ tsk
Groft salt
|
|
2½ dl
Kogende vand
|
|
200 g
Salatost i tern
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
Marinerede rejer
300 g
Afdryppede nordsørejer
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
3 spsk
Finthakkede dildkviste
|
|
½ tsk
Citronpeber
|
Ponzu dressing
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
2 spsk
Sojasauce, fx ponzu med lemon
|
Fyld
1
Agurk i tern (ca. 300 g)
|
|
---|---|
150 g
Radiser i tynde skiver
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
|
|
125 g
Friske bær eller frugt, fx ribs eller ananas
|
|
25 g
Ristede græskarkerner
|
Pynt
Spiselige blomster, fx hjulkrone og morgenfruer
|
---|
Tilbehør
Sojasauce, fx ponzu med lemon
|
---|
Sådan gør du
Couscous
Marinerede rejer
Ponzu dressing
Fyld
De spiselige blomster er ikke noget must. Men poke bowls stammer oprindeligt fra Hawaii, hvor man jo bruger rigtig mange blomster både i maden og som blomsterkranse om halsen og håret.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8950 kJ / 2139 kcal
Næringsindhold pr. 100g
479 kJ / 115 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 29,5 % | 8,3 g |
Kulhydrat: | 34,8 % | 9,8 g |
Fedt: | 35,7 % | 4,6 g |