Rysteribs

Rysteribs

30 min
Arbejdstid: 10 min
Rysteribs er perfekt tilbehør til sommerens kager og desserter. De friske ribs vendes med sukker og trækker i ca. ½ time - og de er klar som topping på yoghurt/skyr eller som dekorativ pynt på sommerens kager eller desserter. Rysteribs er også lækkert også som tilbehør til sommerens aftensmad, hvor de kan serveres som et syrligt/sødt tilbehør. Lav rysteribs når de er i sæson i juli og august - både de røde og hvide ribs.
https://www.arla.dk/opskrifter/rysteribs/

Sådan gør du

  • Skyl ribsene, lad dem dryppe af i en sigte og rib dem (træk bærrene af klaserne med en gaffel).
  • Kom ribs og sukker i en skål og vend det rundt, så sukkeret fordeler sig.
  • Stil ribsene på køkkenbordet i ca. ½ time - eller til sukkeret er opløst.
Energiindhold for hele retten:

2417 kJ / 578 kcal

Næringsindhold pr. 100g

604 kJ / 145 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 2,7 % 1 g
Kulhydrat: 89,5 % 31,8 g
Fedt: 7,8 % 1,3 g

Ingredienser

300 g Ribs
100 g Sukker