Rødgrød med fløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

60+ min

Rødgrød er en skøn dansk sommerklassiker, som oftest falder i god jord hos såvel ung som gammel.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g blandede bær fx jordbær, ribs, blåbær og solbær
  • 4½ dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2½ spsk kartoffelmel
  • 5 spsk koldt vand
  • ½ spsk sukker

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Skyl bærrene, og fjern blomst og stilke. Kom bærrene (undtagen hindbær)
  2. Sæt gryden over ved svag varme, og lad bærrene komme i kog, skum af, og lad bærrene koge i 2-3 min.
  3. Træk gryden af varmen og rør forsigtigt hindbærrene i, så de forbliver så hele som muligt.
  4. Jævn grøden let med kartoffelmel rørt op med koldt vand.
  5. Hæld grøden i en serveringsskåle og drys med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl rødgrøden i køleskabet. Server med iskold fløde.

Bemærk

Uden for bærsæsonen kan frosne bær anvendes. Bemæk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Tip

Rødgrød smager også dejlig serveret med mælk, cremefraiche 38%, letpisket flødeskum eller god vaniljeis.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag