Rødgrød smager også dejlig serveret med mælk, cremefraiche 38%, letpisket flødeskum eller god vaniljeis. Hvis du foretrækker en helt glat grød, kan du blende og si grøden inden du jævner den. Server evt. smuttede hele eller halve mandler i eller på grøden.
Uden for bærsæsonen kan frosne bær anvendes. Bemæk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
6151 kJ / 1470 kcal
475 kJ / 113 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 2,6 % | 0,7 g |
Kulhydrat: | 41,5 % | 11,6 g |
Fedt: | 55,9 % | 7,2 g |
400 g
Blandede bær fx jordbær, ribs, hindbær og solbær
|
|
---|---|
4½ dl
Vand
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
2½ spsk
Kartoffelmel
|
|
5 spsk
Koldt vand
|
|
½ spsk
Sukker
|
¼ liter
Piskefløde
|
---|