Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde

60+ min
Rødgrød med fløde er en skøn dansk sommerklassiker, som både vækker minder om fortidens somre - og giver os god grund til at værdsætte de danske bær. Rødgrød med fløde kan tilberedes med alle røde og blå bær, jordbær, ribs, hindbær, solbær, brombær - og endog også stikkelsbær og blåbær. Hjemmelavet rødgrød skal blot tilberedes med kærlighed og serveres med fløde - så er der helt sikkert glæde om sommerborde

Sådan gør du

Rødgrød
  • Skyl bærrene, og fjern blomst og stilke. Kom bærrene (undtagen hindbær) i en gryde med vand og sukker. Rør godt rundt og lad evt. bærrene trække i et par timer, så de safter.
  • Sæt gryden over ved svag varme, og lad bærrene komme i kog, skum af, og lad bærrene koge i 2-3 min.
  • Træk gryden af varmen og rør forsigtigt hindbærrene i, så de forbliver så hele som muligt.
  • Jævn grøden let med kartoffelmel rørt op med koldt vand.
  • Hæld grøden i en serveringsskåle og drys den med et tyndt lag sukker, så den ikke trækker skind. Afkøl rødgrøden i køleskabet. Server med iskold fløde.

Rødgrød smager også dejlig serveret med mælk, cremefraiche 38%, letpisket flødeskum eller god vaniljeis. Hvis du foretrækker en helt glat grød, kan du blende og si grøden inden du jævner den. Server evt. smuttede hele eller halve mandler i eller på grøden.

Uden for bærsæsonen kan frosne bær anvendes. Bemæk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Energiindhold for hele retten:

6336 kJ / 1514 kcal

Næringsindhold pr. 100g

489 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 2,5 % 0,7 g
Kulhydrat: 40,3 % 11,6 g
Fedt: 57,2 % 7,6 g
Mere inspiration

En anden dejlig sommerdessert.

Hindbærtærte
60+ min
Hindbærtærte
(7)

Ingredienser

Rødgrød
400 g Blandede bær fx jordbær, ribs, hindbær og solbær
4½ dl Vand
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2½ spsk Kartoffelmel
5 spsk Koldt vand
½ spsk Sukker
Tilbehør
¼ liter Piskefløde