Rødgrød med fløde

Rødgrød med fløde er en skøn dansk sommerklassiker, som både vækker minder om fortidens somre - og giver os god grund til at værdsætte de danske bær. Rødgrød med fløde kan tilberedes med alle røde og blå bær, jordbær, ribs, hindbær, solbær, brombær - og endog også stikkelsbær og blåbær. Hjemmelavet rødgrød skal blot tilberedes med kærlighed og serveres med fløde - så er der helt sikkert glæde om sommerborde
Ingredienser
Rødgrød
400 g
Blandede bær fx jordbær, ribs, hindbær og solbær
|
|
---|---|
4½ dl
Vand
|
|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
2½ spsk
Kartoffelmel
|
|
5 spsk
Koldt vand
|
|
½ spsk
Sukker
|
Tilbehør
¼ liter
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Rødgrød
Rødgrød smager også dejlig serveret med mælk, cremefraiche 38%, letpisket flødeskum eller god vaniljeis. Hvis du foretrækker en helt glat grød, kan du blende og si grøden inden du jævner den. Server evt. smuttede hele eller halve mandler i eller på grøden.
Uden for bærsæsonen kan frosne bær anvendes. Bemæk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6150 kJ / 1470 kcal
Næringsindhold pr. 100g
475 kJ / 113 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 2,5 % | 0,7 g |
Kulhydrat: | 41,6 % | 11,6 g |
Fedt: | 55,9 % | 7,2 g |
