En anden dejlig sommerdessert.
Rødgrød smager også dejlig serveret med mælk, cremefraiche 38%, letpisket flødeskum eller god vaniljeis. Hvis du foretrækker en helt glat grød, kan du blende og si grøden inden du jævner den. Server evt. smuttede hele eller halve mandler i eller på grøden.
Uden for bærsæsonen kan frosne bær anvendes. Bemæk at fødevarestyrelsen i perioder anbefaler, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.
6336 kJ / 1514 kcal
489 kJ / 117 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 2,5 % | 0,7 g |
Kulhydrat: | 40,3 % | 11,6 g |
Fedt: | 57,2 % | 7,6 g |
Blandede bær fx jordbær, ribs, hindbær og solbær
|
400 g |
---|---|
Vand
|
4½ dl |
Sukker (ca. 1 dl)
|
85 g |
Kartoffelmel
|
2½ spsk |
Koldt vand
|
5 spsk |
Sukker
|
½ spsk |
¼ liter |