Rødgrød med fløde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(42 vurderinger)

60+ min

Rødgrød er en sommerklassiker, som falder i god jord hos ung som gammel.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

Antal portioner

  • 125 g solbær (ca. 2 dl)
  • 125 g ribs (ca. 2 dl)
  • 75 g hindbær (ca. 1 dl)
  • 75 g jordbær i mindre stykker (ca. 1 dl)
  • 4½ dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2½ spsk kartoffelmel
  • 5 spsk vand

Tilbehør

Pynt

  • sukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens bærrene. Bring vand og bær i kog og kog dem i ca. 2 min. Sigt saften gennem en fintmasket sigte eller gennem et klæde.

Bring saften i kog sammen med sukker og tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel og vand sammen og rør jævningen i saften - herefter må grøden ikke koge. Smag til og hæld rødgrøden i en skål eller portionsglas. Drys grøden med sukker og stil den tildækket i køleskabet til den er kold.

Server rødgrøden med iskold fløde til.

Tips

I stedet for fløde kan man spise rødgrøden med cremefraiche 38% eller mælk.

I stedet for friske bær kan du bruge frosne bær.

Bemærk

Fødevarestyrelsen anbefaler i perioder, at man koger frosne bær. Tjek www.fvst.dk for mere information.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag