Hindbærtærte

Hindbærtærte

60+ min
En skøn hindbærtærte - lav den, når haven bugner af friske hindbær! Hindbærtærten har en dejlig frisk smag og en konsistens som minder lidt om clafoutis.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tærtedej
  • Smuldr smørret i mel, havregryn og sukker. Saml dejen med æggeblommen.
  • Pres dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter) og tryk den godt op ad kanterne. Stil den i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.
Fyld
  • Rør sukker, æg, piskefløde, hvedemel og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Hæld fyldet på den forbagte tærtebund og fordel hindbær heri.
  • Bag tærten midt i ovnen.
  • Lad hindbærtærten køle lidt af og server med friske hindbær og flødeskum.
Energiindhold for hele retten:

13808 kJ / 3300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1256 kJ / 300 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 4,9 % 3,6 g
Kulhydrat: 36,7 % 27,1 g
Fedt: 58,4 % 19,8 g
Mere inspiration

Søde, sprøde tærter med bær - er både en fryd for øjne og gane...

Brombærtærte
60+ min
Brombærtærte
(39)

Ingredienser

Tærtedej
125 g Koldt smør i tern
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
1 dl Havregryn
2 spsk Sukker
1 Æggeblomme
Fyld
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
2 Æg
1 dl Piskefløde
2 spsk Hvedemel
1 tsk Vaniljesukker
150 g Hindbær
Tilbehør
125 g Hindbær
1½ dl Piskefløde - letpisket