En skøn hindbærtærte - lav den, når haven bugner af friske hindbær! Hindbærtærten har en dejlig frisk smag og en konsistens som minder lidt om clafoutis.
Sådan gør du
Tærtedej
Smuldr smørret i mel, havregryn og sukker. Saml dejen med æggeblommen.
Pres dejen ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter) og tryk den godt op ad kanterne. Stil den i køleskabet i mindst ½ time.
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Fyld
Rør sukker, æg, piskefløde, hvedemel og vaniljesukker sammen i en skål.
Hæld fyldet på den forbagte tærtebund og fordel hindbær heri.
Bag tærten midt i ovnen ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.
Lad hindbærtærten køle lidt af og server med friske hindbær og flødeskum.
Energiindhold for hele retten:
13623 kJ / 3256 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1240 kJ / 296 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,6 g
Protein:
5 %
3,6 g
Kulhydrat:
37,2 %
27,1 g
Fedt:
57,8 %
19,4 g
Mere inspiration
Søde, sprøde tærter med bær - er både en fryd for øjne og gane...