Lagkagebunde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(396 vurderinger)

45 min

Bag din egen hjemmelavede lagkagebund. Det er nemt, da du bager én tyk bund og derefter kan dele den i 3 tynde bunde.

Ingredienser

3 lagkagebunde pr. portion

Antal portioner

  • 4 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Skub forsigtigt dejen ud mod siden med bagsiden af en ske, så der en lille fordybning i midten - på den måde undgår du at kagen hvælver på midten, når den er bagt. Bag kagen nederst i ovnen - dæk kagen med bagepapir hvis den er ved at blive for mørk. Vend kagen ud af formen (så den har toppen nedad) og lad den køle af på en bagerist. Del kagen i 3 lagkagebunde.

Tips

Hvis du vil lave en lagkage med mørke bunde, kan du udskifte ca. 25 g = ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.

Se link til lækker lagkage.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: