Lagkagebunde
45 min

Lagkagebunde

Bag din egen hjemmelavede lagkagebund. Det er nemt, da du bager én tyk bund og derefter kan dele den i 3 tynde bunde.
Fryseegnet
Bedømmelse (253 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lagkagebunde

Bag din egen hjemmelavede lagkagebund. Det er nemt, da du bager én tyk bund og derefter kan dele den i 3 tynde bunde.

3 lagkagebunde pr. portion

Antal portioner
  • 4 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker til en meget luftig æggesnaps. Bland hvedemel og bagepulver og vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen. Hæld dejen i formen (ca. 22 cm i diameter). Skub forsigtigt dejen ud mod siden med bagsiden af en ske, så der en lille fordybning i midten - på den måde undgår du at kagen hvælver på midten, når den er bagt. Bag kagen nederst i ovnen - dæk kagen med bagepapir hvis den er ved at blive for mørk. Vend kagen ud af formen (så den har toppen nedad) og lad den køle af på en bagerist. Del kagen i 3 lagkagebunde.

Tips

Hvis du vil lave en lagkage med mørke bunde, kan du udskifte ca. 25 g = ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.

Se link til lækker lagkage.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6020 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 14 %
Print