Lagkagebunde

Lagkagebunde

45 min
Fryseegnet
Bag din egen hjemmelavede lagkagebund. Det er nemt, da du bager én tyk bund og derefter kan dele den i 3 tynde bunde.

Sådan gør du

Lagkagebunde
  • Pisk æg og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
  • Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver.
  • Vend forsigtigt og lidt ad gangen melblandingen (drysset gennem en sigte) i æggesnapsen.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen heri.
  • Bag kagen nederst i ovnen - dæk kagen med bagepapir hvis den er ved at blive for mørk.
  • Vend kagen ud af formen (så den har toppen nedad) og lad den køle af på en bagerist.
  • Del kagen i 3 lagkagebunde.
Lagkagebunde
  • Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Du kan bage bundene enkeltvis, hvis du har lagkageforme - eller bare på bagepapir. Tegn 3 cirkler (á ca. 22 cm) på 3 stykker bagepapir. Fordel ⅓ dej i hver cirkel og smør den næsten ud til kanten. Bag bundene i ca. 10 min. ved 175° - varmluft.

Du kan dele kagen med en tråd i stedet for at bruge kniv. Læg en tråd rundt om kagen der, hvor du vil dele - og træk tråden sammen mod midten af kagen.

Hvis du vil lave en lagkage med mørke bunde, kan du udskifte ca. 25 g = ½ dl af hvedemelet med ½ dl kakao.

Energiindhold for hele retten:

3875 kJ / 926 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1020 kJ / 244 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 13,4 % 8 g
Kulhydrat: 66,2 % 39,7 g
Fedt: 20,4 % 5,6 g
Mere inspiration

Lav fx denne dejlige lagkage af dine lagkagebunde.

Ingredienser

Lagkagebunde
4 Æg
1 dl Sukker (ca. 85 g)
1 dl Hvedemel (ca. 60 g)
½ dl Kartoffelmel (ca. 25 g)
½ tsk Bagepulver
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk