Fondant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Fondant er perfekt til at overtrække kager. Prøv denne hejmmelavede fondant næste gang du skal overtrække en festkage.

Ingredienser

Overtræk til 1 lagkage (ca. 22 cm i diameter)

Antal portioner

  • 100 g hvide marshmallows (skumfiduser)
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk blå eller rød frugtfarve, fx slikfarve
  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom marshmallows, olie og frugtfarve i en skål af glas eller metal. Sæt skålen i et vandbad og varm blandingen ved svag varme i ca. 10 min. til alle marshmallows er smeltet. Rør med en dejkrog flormelis i blandingen lidt efter lidt. Rør til fondanten er sej og ikke længere klistrer. Ælt fondanten godt igennem på køkkenbordet - den skal have konsistens som modellervoks og må ikke blive for tør.

Kom lidt flormelis på køkkenbordet og rul fondanten ud til en cirkel (ca. 35 cm i diameter, hvis den skal dække en lagkage, ca. 22 cm i diameter ). Læg fondanten over lagkagen og skær den til.

Forbered i god tid

Læg fondantmassen i en tætsluttende plastikpose og opbevar den ved stuetemperatur til den skal bruges. Varm fondanten et par sekunder i mikroovnen, hvis den er blevet for hård.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 89 %
  • Fedt: 10 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: