Fondant

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Fondant er perfekt til at overtrække kager. Prøv denne hejmmelavede fondant næste gang du skal overtrække en festkage.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Overtræk til 1 lagkage (ca. 22 cm i diameter)

Antal portioner

  • 100 g hvide marshmallows (skumfiduser)
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk blå eller rød frugtfarve, fx slikfarve
  • 200 g flormelis (ca. 4 dl)
  • flormelis

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom marshmallows, olie og frugtfarve i en skål af glas eller metal. Sæt skålen i et vandbad og varm blandingen ved svag varme i ca. 10 min. til alle marshmallows er smeltet. Rør med en dejkrog flormelis i blandingen lidt efter lidt. Rør til fondanten er sej og ikke længere klistrer. Ælt fondanten godt igennem på køkkenbordet - den skal have konsistens som modellervoks og må ikke blive for tør.

Kom lidt flormelis på køkkenbordet og rul fondanten ud til en cirkel (ca. 35 cm i diameter, hvis den skal dække en lagkage, ca. 22 cm i diameter ). Læg fondanten over lagkagen og skær den til.

Forbered i god tid

Læg fondantmassen i en tætsluttende plastikpose og opbevar den ved stuetemperatur til den skal bruges. Varm fondanten et par sekunder i mikroovnen, hvis den er blevet for hård.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,1 g
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 89 %
  • Fedt: 10 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag