Fondant

Fondant

30 min
Fondant er perfekt til at overtrække kager. Prøv denne hejmmelavede fondant næste gang du skal overtrække en festkage.
https://www.arla.dk/opskrifter/fondant/

Sådan gør du

  • Kom marshmallows, olie og pastafarve i en skål af glas eller metal. Sæt skålen i et vandbad og varm blandingen ved svag varme i ca. 10 min. til alle marshmallows er smeltet.
  • Rør med en dejkrog flormelis i blandingen lidt efter lidt. Rør til fondanten er sej og ikke længere klistrer.
  • Ælt fondanten godt igennem på køkkenbordet - den skal have konsistens som modellervoks og må ikke blive for tør.
  • Kom lidt flormelis på køkkenbordet og rul fondanten ud til en cirkel (ca. 35 cm i diameter, hvis den skal dække en lagkage, ca. 22 cm i diameter ).
  • Læg fondanten over lagkagen og skær den til.

Læg fondantmassen i en tætsluttende plastikpose og opbevar den ved stuetemperatur til den skal bruges. Varm fondanten et par sekunder i mikroovnen, hvis den er blevet for hård.

Energiindhold for hele retten:

5305 kJ / 1268 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1689 kJ / 404 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 0,6 % 0,6 g
Kulhydrat: 89,6 % 89 g
Fedt: 9,8 % 4,5 g
Mere inspiration

Brug fondant til at overtrække festlige lagkager, fx denne dåbskage.

Ingredienser

100 g Hvide skumfiduser
1 spsk Rapsolie
Blå eller rød pastafarve
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
Flormelis