Dåbskage - til prinsen eller prinsessen

Dåbskage - til prinsen eller prinsessen

60+ min
En fantastisk lækker og festlig lagkage, som med garanti hitter på dåbsdagen! Lav dåbskagen med hindbær til prinsessen - og vælg blåbær til den lille prins.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 55 min. ved 175° - traditionel ovn.

Lagkagebunde
  • Pisk æg, sukker og appelsinskal lyst og luftigt. Bland mel, kakao, bagepulver og vanilje sammen i en skål og sigt det i æggeblandingen. Tilsæt appelsinsaft og smør og vend det forsigtigt sammen. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i formen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen afkøle i formen på en bagerist, tag kagen ud og fjern bagepapiret. Del kagen i tre med en brødkniv, så du har 3 ens, flade lagkagebunde.
Bærcreme
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring sukker og de frosne bær i kog i en gryde. Kog ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og blend bærblandingen til en jævn puré. Tag husblassen op af vandet og smelt den i den varme bærpuré. Lad den afkøle til stuetemperatur. Pisk fløden til en let skum og vend cremefraiche og bærpuré heri.
  • Byg lagkagen op direkte på kagefadet. Placer en springform uden bund (ca. 22 cm i diameter) på kagefadet og beklæd formen med lagkageplast. Læg en lagkagebund i formen og fordel halvdelen af bærcremen på bunden. Læg endnu en kagebund ovenpå og fordel resten af bærcremen herpå. Slut af med den sidste bund, tryk let og stil kagen tildækket i køleskab til næste dag.
Fondant
  • Kom marshmallows, olie og pastafarve i en skål af glas eller metal. Sæt skålen i et vandbad og varm blandingen ved svag varme i ca. 10 min. til alle marshmallows er smeltet. Hæld den smeltede blanding i en røreskål og rør med en dejkrog flormelis i lidt efter lidt. Rør til fondanten er sej og ikke længere klistrer. Ælt fondanten godt igennem på køkkenbordet - den skal have konsistens som modellervoks. Læg den i en tætsluttende pose og opbevar den ved stuetemperatur.
Frosting
  • Pisk smørret godt igennem i ca. 3 min. til det er lyst og luftigt. Tilsæt flormelis lidt efter lidt og pisk ved medium hastighed. Skru op til høj hastighed, når alt flormelis er tilsat og pisk frostingen igennem i ca. 3 min. til den er hvid og luftig. Tilsæt til sidst piskefløde og pisk det godt ind i frostingen.
  • Tag lagkagen ud af køleskabet og fjern form og kageplast. Smør hele kagen med frosting, fx med en paletkniv. Kom lidt flormelis på køkkenbordet og rul fondanten ud til en cirkel (ca. 35 cm i diameter). Læg fondanten over lagkagen og skær den til. Pynt kagen med friske bær og resten af frostingen - brug en sprøjtepose med lille stjernetylle.

Varm fondanten et par sekunder i mikroovnen, hvis den er blevet hård. Du kan også lave lagkagen samme dag som du vil servere den. Lad da bærcremen stå tildækket i køleskab i ca. 1 time, så den når at blive fast, inden du samler lagkagen.

Energiindhold for hele retten:

31756 kJ / 7590 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1261 kJ / 301 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3,9 % 2,9 g
Kulhydrat: 53,8 % 39,9 g
Fedt: 42,3 % 14,4 g

Ingredienser

Lagkagebunde - dagen før
3 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
5 spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
1 dl Friskpresset appelsinsaft
100 g Smør - smeltet og afkølet
Bærcreme - dagen før
4 blade Husblas
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
400 g Frosne hindbær eller blåbær
3 dl Piskefløde
¼ liter Creme fraiche
Fondant
100 g Skumfiduser
1 spsk Rapsolie
Blå eller rød pastafarve
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
Frosting
100 g Blødt smør
100 g Flormelis (ca. 2 dl)
1 spsk Piskefløde
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Flormelis
Pynt
Friske hindbær eller blåbær