Nem bryllupskage med hindbær
&format=webp)
Har du lyst til at lave din egen, eller en andens, bryllupskage? Denne er nem og smager dejlig og frisk. Kan også bruges til andre anledninger, fx barnedåb.
Ingredienser
Bunde - 5 stk.
150 g
Smuttede mandler
|
---|
10
Æggeblommer
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
160 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
¾ tsk
Bagepulver
|
|
10
Æggehvider
|
|
3 spsk
Smeltet smør
|
Hindbærcreme
400 g
Friske hindbær - gerne danske
|
|
---|---|
150 g
Makroner
|
|
¾ liter
Piskefløde
|
Citroncreme
¾ liter
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang - kornene herfra
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
2½ tsk
Koncentreret hyldeblomstsaft eller æblesaft
|
---|
Marcipanovertræk
400 g
Overtræksmarcipan
|
---|
Pynt
450 g
Friske hindbær
|
|
---|---|
10
Hvide roser
|
|
Sukkerperler
|
|
Mynteblade
|
Sådan gør du
Bunde
Hindbærcreme
Citroncreme
Sammenlægning
Marcipanovertræk
Marcipanovertrækket kan bestilles udrullet hos en bager eller bestilles hjem fra nettet. Kagen kan også overtrækkes med marcipan og hvid chokolade (se fremgangsmåde og mængde i opskriften bryllupskage). Kagen kan pyntes med spiselige blomster eller andet - kun fantasien sætter grænser.
Hvis du ønsker en anden farve i cremen - kan hindbærrene i cremen skiftes ud med et mørkere bær, fx blåbær eller brombær. Pynt kagen med lyserøde eller blå marcipanfigurer og skriv fx navnet på barnet med farvet gele på tube.
Du kan fryse den færdige kage uden pynt. Tø den i køleskabet i 2 døgn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
45602 kJ / 10899 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1168 kJ / 279 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 7,5 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 24,1 % | 16,6 g |
Fedt: | 68,4 % | 21,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
