Marcipanovertrækket kan bestilles udrullet hos en bager eller bestilles hjem fra nettet. Kagen kan også overtrækkes med marcipan og hvid chokolade (se fremgangsmåde og mængde i opskriften bryllupskage). Kagen kan pyntes med spiselige blomster eller andet - kun fantasien sætter grænser.
Hvis du ønsker en anden farve i cremen - kan hindbærrene i cremen skiftes ud med et mørkere bær, fx blåbær eller brombær. Pynt kagen med lyserøde eller blå marcipanfigurer og skriv fx navnet på barnet med farvet gele på tube.
Du kan fryse den færdige kage uden pynt. Tø den i køleskabet i 2 døgn.
45607 kJ / 10900 kcal
1168 kJ / 279 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 7,5 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 24,1 % | 16,6 g |
Fedt: | 68,4 % | 21,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
150 g
Smuttede mandler
|
---|
10
Æggeblommer
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
160 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
¾ tsk
Bagepulver
|
|
10
Æggehvider
|
|
3 spsk
Smeltet smør
|
400 g
Friske hindbær - gerne danske
|
|
---|---|
150 g
Makroner
|
|
¾ liter
Piskefløde
|
¾ liter
Creme fraiche 38%
|
|
---|---|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang - kornene herfra
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
2½ tsk
Koncentreret hyldeblomstsaft eller æblesaft
|
---|
400 g
Overtræksmarcipan
|
---|
450 g
Friske hindbær
|
|
---|---|
10
Hvide roser
|
|
Sukkerperler
|
|
Mynteblade
|