Nem bryllupskage med hindbær

Nem bryllupskage med hindbær

60+ min
Fryseegnet
Har du lyst til at lave din egen, eller en andens, bryllupskage? Denne er nem og smager dejlig og frisk. Kan også bruges til andre anledninger, fx barnedåb.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft.

Bunde
  • Rist mandlerne i en bradepande midt i ovnen. Lad dem køle af og hak dem fint. Skru ovnen ned til 175° - varmluft.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en "luftig" æggesnaps med en håndmixer i ca. 5 min. Tilsæt de ristede mandler. Bland mel og bagepulver og vend det drysset gennem en sigte i skummet. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Tegn en firkant på et stykke bagepapir (ca. 20 x 30 cm). Vend papiret om og læg det på en bageplade. Pensl bagepapiret med flydende fedtstof (skift papir efter hver bund). Kom ca. 175 g dej (ca. 3½ dl) i den optegnede firkant på bagepladen - glat dejen ud til et jævnt lag, ca. 1 cm tyk. Bag bundene, 2 eller 3 ad gangen - til de er lysebrune og gennembagte. Lad dem køle af på en bagerist på papiret.
Hindbærcreme
  • Mos de friske hindbær let. Knus makronerne til pulver - evt. i en foodprocessor. Pisk fløden til en let skum og vend hindbær og de knuste makroner heri. Stil hindbærcremen tildækket i køleskabet indtil brug.
Citroncreme
  • Kom cremefraiche, flormelis, vaniljekorn og citronskal i en skål og pisk cremen stiv - ca. 3 min med en håndmixer. Stil citroncremen tildækket i køleskabet indtil brug.
Sammenlægning
  • Pensl hver bund med ½ tsk hyldeblomstsaft. Fordel hindbærcremen på 2 af bundene (ca. 650 g på hver) og citroncremen på 2 andre (ca. 400 g på hver). Læg kagebundene sammen skiftevis med hindbærcreme og citroncreme og afslut med bunden uden creme. Saml kagen direkte på et serveringsfad - da den er svær at flytte med efterfølgende.
Marcipanovertræk
  • Rul marcipanen ud til en firkantet plade (ca. 35 x 45 cm). Læg marcipanen på kagen - stryg forsigtigt ned af siderne til den er helt glat (uden gardiner). Skær overskydende marcipankant i bunden af. Stil kagen tildækket (med et viskestykke og derefter i en pose) i køleskabet i ca. 1 døgn.
  • Pynt kagen med hindbær, roser, sukkerperler og friske mynteblade.
Tips
  • Marcipanovertrækket kan bestilles udrullet hos en bager eller bestilles hjem fra nettet.
  • Kagen kan også overtrækkes med marcipan og hvid chokolade (se fremgangsmåde og mængde i opskriften bryllupskage).
  • Kagen kan pyntes med spiselige blomster eller andet - kun fantasien sætter grænser.
Tip som barnedåbskage
  • Hvis det bliver en dreng kan hindbærrene i cremen skiftes ud med et mørkere bær, fx blåbær eller brombær. Pynt kagen med lyserøde eller blå marcipanfigurer og skriv fx navnet på barnet med farvet gele på tube.
Ristning
  • Ca. 12 min. ved 200° - varmluft.

Du kan fryse den færdige kage uden pynt. Tø den i køleskabet i 2 døgn.

Energiindhold for hele retten:

46162 kJ / 11033 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1182 kJ / 283 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,4 % 5,1 g
Kulhydrat: 23,8 % 16,6 g
Fedt: 68,8 % 22 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Bunde - 5 stk.
150 g Smuttede mandler
10 Æggeblommer
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
160 g Hvedemel (ca. 3 dl)
¾ tsk Bagepulver
10 Æggehvider
3 spsk Smeltet smør
Hindbærcreme
400 g Friske hindbær - gerne danske
150 g Makroner
¾ liter Piskefløde
Citroncreme
¾ liter Creme fraiche 38%
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 Vaniljestang - kornene herfra
1 spsk Citronskal (usprøjtet)
2½ tsk Koncentreret hyldeblomstsaft eller æblesaft
Marcipanovertræk
400 g Overtræksmarcipan
Pynt
450 g Friske hindbær
10 Hvide roser
Sukkerperler
Mynteblade