Hele brownien skåret ud i stykker á 5 x 5 cm giver ca. 40 stykker kage. Antal kagestykker i talkagen afhænger af, hvilke tal du skærer ud. Eksempelvis er der flere stykker kage på tallet 88 end på tallet 11. Den resterende mængde brownie (det du skærer fra, når du skærer tallene ud) kan skæres op i reelle stykker, toppes med flødebolleskum og serveres ved siden af talkagen.
Find flere tips til at pynte din talkage og print skabeloner til tallene her: https://www.arla.dk/alle-artikler/talkage/
Der vil altid være rester af kage, efter du har skåret tallene ud. Mange af resterne kan du som sagt skære i reelle stykker, som du kan sprøjte op med resten af flødebolleskummet og servere sammen med talkagen. En anden måde at få brugt kageresterne på er at lave studenterbrød eller romkugler – det er altid et hit, især hos de små!
Browniebunden kan fryses og dermed laves i god tid. Frys bunden hel og skær tallene ud af den letfrosne bund. Du kan også fryse rester af brownie med flødebolleskum på.
40538 kJ / 9689 kcal
1683 kJ / 402 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 4,4 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 45,2 g |
Fedt: | 49,9 % | 22,7 g |
Talkagen består af en skøn browniebund med kraftig smag af chokolade. Talkagen er toppet med blødt og sødt flødebolleskum og pyntet med friske og frysetørrede hindbær.
500 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Mørk chokolade i små stykker
|
|
8
Æg
|
|
500 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
40 g
Kakaopulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
1½ dl
Æggehvide (ca. 75 g)
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
125 g
Sukker
|
|
---|---|
125 g
Glukosesirup
|
|
1 dl
Vand
|
Frysetørrede hindbær
|
|
---|---|
Hindbær
|
|
Chokoladeovertrukne mandler eller dronningemandler
|
|
Spiselige blomster, fx hornviol
|