Talkage med brownie og flødebolleskum

Talkage med brownie og flødebolleskum

60+ min
En smuk talkage med brownie og flødebolleskum. Denne talkage består af en skøn browniebund med kraftig smag af chokolade. Talkagen er toppet med blødt og sødt flødebolleskum og pyntet med friske og frysetørrede hindbær. Talkager er populære og faktisk ret enkle at lave. Server talkagen med brownie og flødebolleskum til fødselsdag, bryllupsdag - eller til en barnedåb eller konfirmation, hvor tallene kan erstattes af bogstaverne i barnets navn. Browniebunden kan du bage i god tid - så skal talkagen blot pyntes på den store dag. Velbekomme og god fest!
https://www.arla.dk/opskrifter/talkage-med-brownie-og-flodebolleskum/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn. Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen.

Talkage - forberedelse
  • Find talskabeloner på nettet (se link under Tip) og print to tal ud i A4 størrelse. Klip tallene ud, så du har to skabeloner.
Browniebund
  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel, kakao og salt sammen i en skål og vend blandingen i æggesnapsen. Vend chokoladeblandingen heri.
  • Hæld dejen i en bradepande (ca. 35 x 40 cm) - foret med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af. Sæt bradepanden med brownie tildækket i køleskabet, gerne til næste dag.
Flødebolleskum
  • Pisk æggehvider og sukker skummende i en røremaskine.
  • Bring sukker, glukosesirup og vand i kog i en lille gryde. Mål temperaturen med et sukkertermometer - den skal være 117°.
  • Hæld sukkermassen i en tynd stråle i æggehviderne under konstant piskning ved høj hastighed. Pisk i 5-7 min. til skummet er fast og sejt.
  • Fyld skummet i en sprøjtepose med en stor rund tylle.
Sådan samler du talkagen
  • Vend den kolde browniebund ud af bradepanden med undersiden opad. Træk bagepapiret af. Placer de udklippede talskabeloner på browniebunden og skær tallene ud med en lille skarp kniv. Placer de to tal på et bræt eller en plade til servering.
  • Sprøjt toppe af flødebolleskum på bundene.
  • Pynt talkagen med frysetørrede hindbær, friske hindbær, chokolade overtrukne mandler og spiselige blomster. Stil kagen på køl til servering.

Hele brownien skåret ud i stykker á 5 x 5 cm giver ca. 40 stykker kage. Antal kagestykker i talkagen afhænger af, hvilke tal du skærer ud. Eksempelvis er der flere stykker kage på tallet 88 end på tallet 11. Den resterende mængde brownie (det du skærer fra, når du skærer tallene ud) kan skæres op i reelle stykker, toppes med flødebolleskum og serveres ved siden af talkagen.

Find flere tips til at pynte din talkage og print skabeloner til tallene her: https://www.arla.dk/alle-artikler/talkage/

Der vil altid være rester af kage, efter du har skåret tallene ud. Mange af resterne kan du som sagt skære i reelle stykker, som du kan sprøjte op med resten af flødebolleskummet og servere sammen med talkagen. En anden måde at få brugt kageresterne på er at lave studenterbrød eller romkugler – det er altid et hit, især hos de små!

Browniebunden kan fryses og dermed laves i god tid. Frys bunden hel og skær tallene ud af den letfrosne bund. Du kan også fryse rester af brownie med flødebolleskum på.

Energiindhold for hele retten:

40538 kJ / 9689 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1683 kJ / 402 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,4 % 4,3 g
Kulhydrat: 45,7 % 45,2 g
Fedt: 49,9 % 22,7 g
Mere inspiration

Har du lyst til at lave rigtige flødeboller, så prøv denne opskrift på hjemmelavede flødeboller.

Relateret video
Talkage med brownie og flødebolleskum

Talkagen består af en skøn browniebund med kraftig smag af chokolade. Talkagen er toppet med blødt og sødt flødebolleskum og pyntet med friske og frysetørrede hindbær. 

Ingredienser

Browniebund
500 g Smør
300 g Mørk chokolade i små stykker
8 Æg
500 g Sukker (ca. 3 dl)
200 g Hvedemel (ca. 2½ dl)
40 g Kakaopulver
½ tsk Groft salt
Flødebolleskum
1½ dl Æggehvide (ca. 75 g)
2 spsk Sukker
125 g Sukker
125 g Glukosesirup
1 dl Vand
Pynt
Frysetørrede hindbær
Hindbær
Chokoladeovertrukne mandler eller dronningemandler
Spiselige blomster, fx hornviol