Bryllupskage
)
Skal du giftes eller kender du en der skal? Hvorfor ikke lave bryllupskagen selv - det bliver så meget mere personligt og en dejlig måde at vise kærlighed og omsorg på. Bryllupskagen er tidskrævende - men den hjemmelavede kage er det hele værd. Bryllupskagen kan laves i forvejen - den skal bare tø i køleskabet i 2 døgn inden servering.
Ingredienser
Appelsin-passionscreme
1 liter
Friskpresset appelsinsaft (ca. 12 appelsiner)
|
|
---|---|
400 g
Sukker (ca. 4¾ dl)
|
|
2 liter
Piskefløde
|
|
25
Modne passionsfrugter
|
|
7 blade
Husblas
|
Chokolade-nougatcreme
1 liter
Piskefløde
|
|
---|---|
300 g
Mørk chokolade
|
|
150 g
Blød nougat
|
|
1¾ dl
Cognac
|
Bunde - 15 stk.
750 g
Finthakkede smuttede mandler
|
|
---|---|
250 g
Groftrevet marcipan
|
|
125 g
Kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
5 tsk
Bagepulver
|
|
20
Æggehvider - evt. pasteuriserede (ca. 6½ dl)
|
|
625 g
Sukker
|
75 g
Smør - smeltet til pensling
|
---|
Marcipanovertræk
1½ kg
Marcipan
|
---|
Chokoladeovertræk
600 g
Hvid chokolade, fx valrhona
|
---|
Bryllupskageopsatser
|
---|
Pynt
Sukkerhjerter
|
|
---|---|
Små rosenbuketter med tyl og silkebånd
|
Sådan gør du
Bryllupskage - sådan gør du
Appelsin-passionscreme
Chokolade-nougatcreme
Bunde
Sammenlægning
Marcipanovertræk
Chokoladeovertræk
Variation - Hindbærcreme (i stedet for appelsin-passionscreme)
Det tager ca. 4 dage at tilberede bryllupskagen - men den er det værd. Kagen er fyldig som konfekt, så skær den i tynde stykker - det er lettest med en skarp kniv. Det er vigtigt, at du bruger ren, rå marcipan og følge fremgangsmåden til marcipanovertræk. Du kan temperere den hvide chokolade, hvis chokoladen gerne må 'knække', når gæsterne skærer kagen. Det er nemmest at gøre kagen helt færdig inden du stikker hul til stativet. Vent med at stikke ud til huller til efter chokoladeovertrækket er stivnet.
En festlig cocktail hertil kunne være - kølig, tør champagne eller anden hvid mousserende vin tilsat ferskenlikør. Forholdet er 1 del likør og 4 dele champagne.
Bryllupskagen kan fryses uden chokoladeovertræk. Tø kagen i køleskabet i 2 døgn. Overtræk kagen med hvid chokolade.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
147096 kJ / 35157 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1427 kJ / 341 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 6,4 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 34,1 % | 28,6 g |
Fedt: | 58,4 % | 22,5 g |
Alkohol: | 1,1 % |
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.
