Ca. ½ time ved 150° - traditionel ovn.
Det tager ca. 4 dage at tilberede bryllupskagen - men den er det værd. Kagen er fyldig som konfekt, så skær den i tynde stykker - det er lettest med en skarp kniv. Det er vigtigt, at du bruger ren, rå marcipan og følge fremgangsmåden til marcipanovertræk. Du kan temperere den hvide chokolade, hvis chokoladen gerne må 'knække', når gæsterne skærer kagen. Det er nemmest at gøre kagen helt færdig inden du stikker hul til stativet. Vent med at stikke ud til huller til efter chokoladeovertrækket er stivnet.
En festlig cocktail hertil kunne være - kølig, tør champagne eller anden hvid mousserende vin tilsat ferskenlikør. Forholdet er 1 del likør og 4 dele champagne.
Bryllupskagen kan fryses uden chokoladeovertræk. Tø kagen i køleskabet i 2 døgn. Overtræk kagen med hvid chokolade.
147096 kJ / 35157 kcal
1427 kJ / 341 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 6,4 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 34,1 % | 28,6 g |
Fedt: | 58,4 % | 22,5 g |
Alkohol: | 1,1 % |
Nem, hurtig og velsmagende snack til velkomstdrinken.
Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.
1 liter
Friskpresset appelsinsaft (ca. 12 appelsiner)
|
|
---|---|
400 g
Sukker (ca. 4¾ dl)
|
|
2 liter
Piskefløde
|
|
25
Modne passionsfrugter
|
|
7 blade
Husblas
|
1 liter
Piskefløde
|
|
---|---|
300 g
Mørk chokolade
|
|
150 g
Blød nougat
|
|
1¾ dl
Cognac
|
750 g
Finthakkede smuttede mandler
|
|
---|---|
250 g
Groftrevet marcipan
|
|
125 g
Kartoffelmel (ca. 1¾ dl)
|
|
100 g
Hvedemel (ca. 1¾ dl)
|
|
5 tsk
Bagepulver
|
|
20
Æggehvider - evt. pasteuriserede (ca. 6½ dl)
|
|
625 g
Sukker
|
75 g
Smør - smeltet til pensling
|
---|
1½ kg
Marcipan
|
---|
600 g
Hvid chokolade, fx valrhona
|
---|
Bryllupskageopsatser
|
---|
Sukkerhjerter
|
|
---|---|
Små rosenbuketter med tyl og silkebånd
|