Butterdejssnegle

Butterdejssnegle

45 min
Disse butterdejssnegle er en virkelig populær snack - og det forstår vi godt. De lækre butterdejssnacks er hurtige og nemme at lave og smager skønt af ost og krydderier. Butterdejssnegle kan forberedes i god tid og bages lige inden de skal bruges - server dem nybagte og sprøde - uhm!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Butterdejssnegle
  • Rul hver plade ud (ca. 18 x 25 cm) på et meldrysset bord. Lad pladerne hvile i ca. 20 min.
  • Pensl med æg og drys med ost og herbes de Provence.
  • Tril hver plade butterdej sammen fra den lange side til en roulade. Pensl sammenføjningerne med æg, så de lukker tæt.
  • Skær rouladerne i 1 cm tykke skiver og læg dem på plader med bagepapir.
  • Bag butterdejssneglene midt i ovnen – en plade ad gangen.
  • Server dem lune til en velkomstdrink.

Du kan variere både krydderurter og ostetype. Er du til det spicy kan du prøve at bruge texmex ost med chili - og er du til det mere afdæmpede, så hold dig til den ukrydrede og leg med forskellige krydderurter.

Butterdejssneglene kan skæres, lægges på bageplader, dækkes med fugtigt klæde og stå klar til bagning. Du kan evt. trække en stor pose over så klædet holder sig fugtigt - derved kan butterdejssneglene stå klar til de skal bages (op til ca. 6 timer)

Energiindhold for hele retten:

4912 kJ / 1174 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1475 kJ / 353 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 14 % 12,1 g
Kulhydrat: 20,8 % 18 g
Fedt: 65,2 % 26 g

Ingredienser

Butterdejssnegle
2 plader Optøet frossen butterdej (ca. 180 g)
1 Sammenpisket æg
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
1 tsk Herbes de Provence