Æbleroser
Lækre æbletærter formet som de smukkeste æbleroser og et strejf af ingefær. Næsten for smukke til at blive spist? Nemmere at lave end de ser ud til - du skal bruge færdig butterdej. Prøv disse små lækre æbleroser næste gang du har et par æbler i overskud. Æbleroserneer så lækre og smukke - og bestemt umagen værd. Server æbleroserne nybagte med iskold vaniljesauce, letpisket flødeskum eller creme fraiche.
Ingredienser
Æbletærter
5 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
3
Store røde æbler (ca. 400 g)
|
6 plader
Frossen, optøet butterdej
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Stødt ingefær
|
|
25 g
Smør - smeltet
|
Pynt
Citronmelisseblade
|
|
---|---|
Flormelis
|
Tilbehør
5 dl
Vaniljesauce, letpisket flødeskum eller cremefraiche 18%
|
---|
Sådan gør du
Æbletærter
Sådan laver du æbleroserne
Erstat ingefær med kanel og drys æbleroserne med kanelsukker. Tilsæt evt. frisk fintrevet ingefær i vaniljesaucen. Hvis du ikke har en mikroovn kan du hælde kogende vand over æbleskiverne og lade dem trække heri, til de bliver bløde og bøjelige.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12753 kJ / 3048 kcal
Næringsindhold pr. 100g
666 kJ / 159 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 5 % | 2 g |
Kulhydrat: | 41 % | 16,1 g |
Fedt: | 54 % | 9,7 g |
Lækre æbletærter formet som de smukkeste æbleroser og et strejf af ingefær. Næsten for smukke til at blive spist? Prøv disse små lækre æbleroser næste gang du har et par æbler i overskud. Æbleroserne er så lækre og smukke - og bestemt besværet værd... Server æbleroserne nybagte med iskold vaniljesauce, letpisket flødeskum eller cremefraiche.