Æbleroser

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Æbleroser

Lækre æbletærter formet som de smukkeste æbleroser og et strejf af ingefær. Næsten for smukke til at blive spist? Nemmere at lave end de ser ud til - du skal bruge færdig butterdej. Prøv disse små lækre æbleroser næste gang du har et par æbler i overskud. Æbleroserneer så lækre og smukke - og bestemt umagen værd. Server æbleroserne nybagte med iskold vaniljesauce, letpisket flødeskum eller creme fraiche.

Ingredienser

Æbletærter

5 dl Koldt vand
2 spsk Friskpresset citronsaft
3 Store røde æbler (ca. 400 g)
6 plader Frossen, optøet butterdej
3 spsk Sukker
2 tsk Stødt ingefær
25 g Smør - smeltet

Pynt

Citronmelisseblade
Flormelis

Tilbehør

5 dl Vaniljesauce, letpisket flødeskum eller cremefraiche 18%

Sådan gør du

Æbletærter

  • Hæld vand og citronsaft i en skål.
  • Halver æblerne og fjern kernehuset. Skær dem i meget tynde skiver - kasser endeskiverne.
  • Læg æbleskiverne ned i citronvandet, så de er helt dækkede.

Sådan laver du æbleroserne

  • Rul butterdejspladerne tyndt ud (ca. 10 x 30 cm) på et meldrysset bord. Del pladerne på langs, så du har 12 lange, smalle plader (ca. 5 x 30 cm).
  • Bland sukker og ingefær i en skål.
  • Læg ca. 12 æbleskiver på en tallerken og tilbered dem ca. ½ min. i mikroovn - til de bliver bløde og bøjelige, men stadig faste.
  • Smør en butterdejsplade med et tyndt lag smeltet smør og drys et tyndt lag ingefærsukker herpå.
  • Læg 10-12 æbleskiver langs kanten af en butterdejsplade med den buede, uskrællede side opad - æbleskiverne skal lappe ind over hinanden og den uskrællede side skal stikke ca. ½ cm op over kanten på butterdejspladen.
  • Fold den anden kant af butterdejspladen ind over æbleskiverne og tryk butterdejen let sammen om æbleskiverne.
  • Rul dernæst butterdejspladen med æbleskiverne forsigtigt sammen fra den ene ende, så den danner en rose.
  • Sæt æblerosen i en smurt muffinform af metal. Gentag med de resterende 11 æbleroser.
  • Drys æbleroserne med resten af ingefærsukkeret og bag dem midt i ovnen ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn - til de er gyldne og sprøde.
  • Løft forsigtigt æbleroserne op af formen, stil dem tæt sammen på et fad. Drys flormelis gennem en sigte og pynt med citronmelisseblade. Server æbletærten lun med kold vaniljesauce i en lille kande ved siden af.

Erstat ingefær med kanel og drys æbleroserne med kanelsukker. Tilsæt evt. frisk fintrevet ingefær i vaniljesaucen. Hvis du ikke har en mikroovn kan du hælde kogende vand over æbleskiverne og lade dem trække heri, til de bliver bløde og bøjelige.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12753 kJ / 3048 kcal

Næringsindhold pr. 100g

666 kJ / 159 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 5 % 2 g
Kulhydrat: 41 % 16,1 g
Fedt: 54 % 9,7 g
Relateret video Æbleroser

Lækre æbletærter formet som de smukkeste æbleroser og et strejf af ingefær. Næsten for smukke til at blive spist? Prøv disse små lækre æbleroser næste gang du har et par æbler i overskud. Æbleroserne er så lækre og smukke - og bestemt besværet værd... Server æbleroserne nybagte med iskold vaniljesauce, letpisket flødeskum eller cremefraiche.

https://www.arla.dk/opskrifter/ableroser/