Upside down butterdejstærter
Her får du opskriften på små og lækre butterdejstærter, der laves på hovedet - og som lige nu trender på både Instagram og TikTok. Upside down tærter samles i omvendt rækkefølge - fyldet lægges på en bageplade med bagepapir og toppes efterfølgende med butterdej. På den måde bliver butterdejen helt gylden og sprød, mens fyldet karamelliserer og holdes saftigt. De små tærter er perfekte som snacks til festlige lejligheder, en lille forret eller som tilbehør til en hovedretten - og så kan du fylde dem med lige de grøntsager, oste og krydderier, som du bedst kan lide.
Ingredienser
300 g
Blandede grøntsager, fx rødløg, squash, asparges eller tomat
|
|
---|---|
450 g
Butterdej
|
Flydende honning, balsamico glaze, olie, revet ost, flødeost, frisk timian, salt og peber
|
---|
1
Sammenpisket æg til pensling
|
---|
Sådan gør du
Tærterne kan laves med mange forskellige slags grøntsager - brug dem, du lige har og lav gerne forskellige slags. Pynt de færdigbagte tærter med friske krydderurter og spiselige blomster fra haven.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8095 kJ / 1935 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1009 kJ / 241 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 8,8 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 31,5 % | 18,7 g |
Fedt: | 59,7 % | 16,3 g |
Lav lækre snacks i "omvendt" rækkefølge. Brug hvad du har af grøntsager og krydderier.