Upside down butterdejstærter

Upside down butterdejstærter

45 min
Her får du opskriften på små og lækre butterdejstærter, der laves på hovedet - og som lige nu trender på både Instagram og TikTok. Upside down tærter samles i omvendt rækkefølge - fyldet lægges på en bageplade med bagepapir og toppes efterfølgende med butterdej. På den måde bliver butterdejen helt gylden og sprød, mens fyldet karamelliserer og holdes saftigt. De små tærter er perfekte som snacks til festlige lejligheder, en lille forret eller som tilbehør til en hovedretten - og så kan du fylde dem med lige de grøntsager, oste og krydderier, som du bedst kan lide.
https://www.arla.dk/opskrifter/upside-down-butterdejstarter/

Sådan gør du

Bagetid:

15-18 min. ved 180° varmluft.

  • Skær grøntsager ud i tynde skiver - asparges kan bruges hele.
  • Skær butterdejsplader ud i firkanter, der er store nok til at dække grøntsagerne.
  • Kom fx lidt honning og balsamico på et stykke bagepapir og læg grøntsagerne ovenpå.
  • Top grøntsagerne med ost og krydderier, hvis det ønskes.
  • Kom butterdej ovenpå. Pensl butterdejen med æg og prik et par huller i dejen med en gaffel.
  • Bag tærterne og lad dem efterfølgende hvile i et par minutter.
  • Vend tærterne og pynt dem fx med friske urter.

Tærterne kan laves med mange forskellige slags grøntsager - brug dem, du lige har og lav gerne forskellige slags. Pynt de færdigbagte tærter med friske krydderurter og spiselige blomster fra haven.

Energiindhold for hele retten:

8095 kJ / 1935 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1009 kJ / 241 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 8,8 % 5,2 g
Kulhydrat: 31,5 % 18,7 g
Fedt: 59,7 % 16,3 g
Relateret video
Upside down butterdejstærter

Lav lækre snacks i "omvendt" rækkefølge. Brug hvad du har af grøntsager og krydderier.

Ingredienser

300 g Blandede grøntsager, fx rødløg, squash, asparges eller tomat
450 g Butterdej
Flydende honning, balsamico glaze, olie, revet ost, flødeost, frisk timian, salt og peber
1 Sammenpisket æg til pensling