Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

1 time 15 min
Arbejdstid: 1 min
En festlig gæsteret af rosastegt roastbeef, flødekartofler og knasende sprøde butterdejspakker. Nem at have med at gøre, da det meste skal i ovnen.
https://www.arla.dk/opskrifter/roastbeef-med-flodekartofler-og-champignonpakker/

Sådan gør du

Flødekartofler
  • Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm) og drys med salt og peber.
  • Bland fløde og vand og hæld blandingen over kartoflerne.
  • Læg bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på.
  • Stil kartoflerne på risten og bag dem midt i ovnen i ca. 1 time ved 200°.
  • Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 15 min.
Roastbeef
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun roastbeefen godt på alle sider i ca. 4 min.
  • Drys med salt og peber.
  • Steg roastbeefen færdig i ovnen ved siden af kartoflerne den sidste ½ time.
  • Lad roastbeefen hvile tildækket i ca. 15 min.
Butterdejspakker
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre.
  • Bland champignonerne med valnødder, timian og salt.
  • Fold butterdejen ud og skær den i 3 strimler på den korte led og 5 strimler på den lange led - 15 firkanter i alt (ca. 8 x 8 cm).
  • Lad butterdejen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Fordel champignonfyldet og derefter osten i små stykker på butterdejsfirkanterne.
  • Fold de 4 hjørner mod hinanden og drej dejen sammen i en lille top.
  • Læg butterdejspakkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - lige inden serveringen.
  • Skær kødet i helt tynde skiver og server det sammen med flødekartofler, butterdejspakker, porrer og tyttebærsyltetøj.

Du kan skifte blåskimmelosten ud med revet gul ost, fx Arla Karolines Køkken® gratineringsost.

Energiindhold for hele retten:

18562 kJ / 4436 kcal

Næringsindhold pr. 100g

507 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 24,6 % 7,3 g
Kulhydrat: 22,4 % 6,7 g
Fedt: 53 % 7,3 g

Ingredienser

Flødekartofler
1 kg Melede kartofler i tynde skiver
1¼ tsk Groft salt
1¼ tsk Friskkværnet 5-peberblanding
¼ liter Piskefløde
1 dl Vand
Roastbeef
50 g Smør
1 Roastbeef (ca. 900 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet 5-peberblanding
Butterdejspakker
25 g Smør
225 g Små champignoner i kvarte
50 g Grofthakkede valnøddekerner
1 spsk Finthakket frisk timian
½ tsk Groft salt
1 plade Butterdej - ca. 24 x 40 cm
75 g Blåskimmelost
Tilbehør
900 g Dampede porrer
Tyttebærsyltetøj