Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

60+ min
En festlig gæsteret af rosastegt roastbeef, flødekartofler og knasende sprøde butterdejspakker. Nem at have med at gøre, da det meste skal i ovnen.

Sådan gør du

Flødekartofler
  • Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm) og drys med salt og peber. Bland fløde og vand og hæld blandingen over kartoflerne. Læg bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på. Stil kartoflerne på risten og bag dem midt i ovnen. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 15 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun roastbeefen godt på alle sider i ca. 4 min. Drys med salt og peber. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved siden af kartoflerne den sidste ½ time. Lad roastbeefen hvile tildækket i ca. 15 min.
Butterdejspakker
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Bland champignonerne med valnødder, timian og salt. Fold butterdejen ud og skær den i 3 strimler på den korte led og 5 strimler på den lange led - 15 firkanter i alt (ca. 8 x 8 cm). Lad butterdejen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min. Fordel champignonfyldet og derefter osten i små stykker på butterdejsfirkanterne. Fold de 4 hjørner mod hinanden og drej dejen sammen i en lille top. Læg butterdejspakkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - lige inden serveringen.
  • Skær kødet i helt tynde skiver og server det sammen med flødekartofler, butterdejspakker, porrer og tyttebærsyltetøj.
Tip
  • Du kan skifte blåskimmelosten ud med revet gul ost, fx Arla Karolines Køkken® gratineringsost.
Bagetid for kartofler
  • Ca. 1 time ved 200°.
Stegetid for roastbeef
  • Ca. ½ time ved 200°.
Bagetid for butterdejspakker
  • 15 min. ved 200°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

18469 kJ / 4414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

504 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 25,1 % 7,4 g
Kulhydrat: 22,5 % 6,7 g
Fedt: 52,4 % 7,1 g

Ingredienser

Flødekartofler
Melede kartofler i tynde skiver
1 kg
Groft salt
1¼ tsk
Friskkværnet 5-peberblanding
1¼ tsk
¼ liter
Vand
1 dl
Smør
50 g
Roastbeef (ca. 900 g)
1
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet 5-peberblanding
Butterdejspakker
Smør
25 g
Små champignoner i kvarte
225 g
Grofthakkede valnøddekerner
50 g
Finthakket frisk timian
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Butterdej - ca. 24 x 40 cm
1 plade
Castello® Danablu 50+
75 g
Tilbehør
Dampede porrer
900 g
Tyttebærsyltetøj