Roastbeef med flødekartofler og champignonpakker

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(48 vurderinger)

60+ min

En festlig gæsteret af rosastegt roastbeef, flødekartofler og knasende sprøde butterdejspakker. Nem at have med at gøre, da det meste skal i ovnen.

Ingredienser

Antal portioner

Flødekartofler

  • 50 g smør
  • 1 roastbeef (ca. 900 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet 5-peberblanding

Butterdejspakker

  • 25 g smør
  • 225 g små champignoner i kvarte
  • 50 g grofthakkede valnøddekerner
  • 1 spsk finthakkede friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • 1 plade butterdej - ca. 24 x 40 cm
  • 75 g Castello® Danablu 50+

Tilbehør

  • 900 g dampede porrer
  • tyttebærsyltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Flødekartofler

Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm) og drys med salt og peber. Bland fløde og vand og hæld blandingen over kartoflerne. Læg bagepapir i ovnens bradepande og læg risten oven på. Stil kartoflerne på risten og bag dem midt i ovnen. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 15 min.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun roastbeefen godt på alle sider i ca. 4 min. Drys med salt og peber. Steg roastbeefen færdig i ovnen ved siden af kartoflerne den sidste ½ time. Lad roastbeefen hvile tildækket i ca. 15 min.

Butterdejspakker

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. eller til de er tørre. Bland champignonerne med valnødder, timian og salt. Fold butterdejen ud og skær den i 3 strimler på den korte led og 5 strimler på den lange led - 15 firkanter i alt (ca. 8 x 8 cm). Lad butterdejen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min. Fordel champignonfyldet og derefter osten i små stykker på butterdejsfirkanterne. Fold de 4 hjørner mod hinanden og drej dejen sammen i en lille top. Læg butterdejspakkerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - lige inden serveringen.

Skær kødet i helt tynde skiver og server det sammen med flødekartofler, butterdejspakker, porrer og tyttebærsyltetøj.

Tip

Du kan skifte blåskimmelosten ud med revet gul ost, fx Karolines Køkken® gratineringsost.

Bagetid for kartofler

Ca. 1 time ved 200°.

Stegetid for roastbeef

Ca. ½ time ved 200°.

Bagetid for butterdejspakker

15 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,5 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

Her vil en vellagret rødvin med en anelse sødme være bedst. Find en rioja reserva fra Spanien Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe