Find flere tips til at pynte din talkage og print skabeloner til tallene her: https://www.arla.dk/alle-artikler/talkage/
Mængde: Hele kagen skåret ud i stykker á 5 x 5 cm giver ca. 40 stykker kage. Antal kagestykker i talkagen afhænger af, hvilke tal du skærer ud. Eksempelvis er der flere stykker kage på tallet 88 end på tallet 11. Den resterende mængde kage (det du skærer fra, når du skærer tallene ud) kan skæres op i reelle stykker, toppes med chokoladecreme og serveres ved siden af talkagen.
Der vil altid være rester af kage, efter du har skåret tallene ud. Mange af resterne kan du som sagt skære i reelle stykker, som du kan sprøjte op med resten af den hvide chokoladecreme og servere sammen med talkagen. En anden måde at få brugt kageresterne på er at lave romkugler – det er altid et hit, især hos de små!
47080 kJ / 11252 kcal
1688 kJ / 403 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 4,8 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 35,6 % | 35,4 g |
Fedt: | 59,6 % | 27,2 g |
Talkager kan laves på mange forskellige måder. Se her hvordan du laver en browniebund med flødebolleskum.
7½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
500 g
Hvid chokolade i mindre stykker
|
8
Æg
|
|
---|---|
300 g
Sukker
|
|
100 g
Brun farin
|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
1 spsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
400 g
Hvedemel
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Smør - smeltet
|
Jordbær, kirsebær og hindbær
|
|
---|---|
Mynteblade, skovsyre og/eller spiselige blomster
|