Cheesecake med frugt

Cheesecake med frugt

6 timer
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Cheesecake med frugt er en dejlig frisk variant af den kendte og elskede cheesecake. Cheesecake med frugt har sprød kiksebund og kan varieres i det uendelige med topping af årstidens bær og frugter. Kært barn har mange navne, og om vi kalder det ostekage - eller flødeostekage, så er det stadig en cheesecake af den rigtig gode slags. Prøv denne nemme opskrift på cheesecake, næste gang, der skal noget ekstra lækkert på dessertbordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-med-frugt/

Sådan gør du

Kiksebund
  • Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 18 cm i diameter). Beklæd evt. formen med lagkageplast.
  • Fordel kikseblandingen i bunden af springformen - pres den godt sammen. Stil bunden i køleskabet.
Cheesecake
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rør flødeosten blød med æggeblommer og vend creme fraiche, vaniljesukker og citronskal i.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min.
  • Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i citronsaften.
  • Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og rør derefter de stiftpiskede hvider i.
  • Hæld fromagen på kiksebunden i springformen og glat overfladen.
  • Stil flødeostekagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - eller til næste dag.
Sådan pynter du cheesecaken
  • Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil cheesecaken på et fad.
  • Fordel bær og frugter på kagen og pynt med spiselige blomster eller citronmelisse.

Flødeostekagen kan fryses inden du pynter med bær.

Energiindhold for hele retten:

9747 kJ / 2330 kcal

Næringsindhold pr. 100g

893 kJ / 214 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7,5 % 4 g
Kulhydrat: 27,2 % 14,3 g
Fedt: 65,3 % 15,8 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Kiksebund
75 g Smør
100 g Smuldrede digestive kiks
Cheesecake
4 blade Husblas
200 g Flødeost
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 dl Creme fraiche eller fraiche 9%
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Friskpresset citronsaft
350 g Friske bær og frugter, fx kiwibær, grønne druer, blåbær og ribs
Pynt
Spiselige blomster eller citronmelisse