Cheesecake med frugt

6 timer
Arbejdstid: 45 min
Fryseegnet
Cheesecake med frugt

Cheesecake med frugt er en dejlig frisk variant af den kendte og elskede cheesecake. Cheesecake med frugt har sprød kiksebund og kan varieres i det uendelige med topping af årstidens bær og frugter. Kært barn har mange navne, og om vi kalder det ostekage - eller flødeostekage, så er det stadig en cheesecake af den rigtig gode slags. Prøv denne nemme opskrift på cheesecake, næste gang, der skal noget ekstra lækkert på dessertbordet.

Ingredienser

Kiksebund

75 g Smør
100 g Smuldrede digestive kiks

Cheesecake

4 blade Husblas
200 g Flødeost
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 dl Creme fraiche eller fraiche 9%
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Æggehvider (ca. 4 spsk)
50 g Flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk Friskpresset citronsaft
350 g Friske bær og frugter, fx kiwibær, grønne druer, blåbær og ribs

Pynt

Spiselige blomster eller citronmelisse

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 18 cm i diameter). Beklæd evt. formen med lagkageplast.
  • Fordel kikseblandingen i bunden af springformen - pres den godt sammen. Stil bunden i køleskabet.

Cheesecake

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Rør flødeosten blød med æggeblommer og vend creme fraiche, vaniljesukker og citronskal i.
  • Pisk hviderne stive, tilsæt flormelis og pisk i yderligere ca. 2 min.
  • Varm citronsaften let. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i citronsaften.
  • Rør husblas og citronsaft i flødeosteblandingen og rør derefter de stiftpiskede hvider i.
  • Hæld fromagen på kiksebunden i springformen og glat overfladen.
  • Stil flødeostekagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - eller til næste dag.

Sådan pynter du cheesecaken

  • Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og stil cheesecaken på et fad.
  • Fordel bær og frugter på kagen og pynt med spiselige blomster eller citronmelisse.

Flødeostekagen kan fryses inden du pynter med bær.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9745 kJ / 2329 kcal

Næringsindhold pr. 100g

893 kJ / 213 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7,5 % 4 g
Kulhydrat: 27,2 % 14,3 g
Fedt: 65,3 % 15,8 g
Relateret video Sådan bruger du husblas

https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-med-frugt/