Dubai chokoladebar
&format=webp)
Her får du opskriften på den virale Dubai chokolade. En luksuriøs chokoladebar, som har taget nettet med storm - og den smager endnu bedre, hvis du laver den selv. Den populære Dubai chokoladebar består af en skal af mælkechokolade, blød pistaciecreme og sprødstegt kadayif. Kadayif er en mellemøstlig wienerbrødsdej, som ofte bruges i desserter. I Dubai chokoladen bliver dejen stegt i smør, hvilket giver en dejlig sprød kontrast til det cremede fyld.
Ingredienser
15 g
Smør
|
|
---|---|
75 g
Finthakket kadayif dej
|
|
150 g
Pistaciecreme
|
|
300 g
Hakket mælkechokolade
|
Hårde chokoladeforme til at støbe chokoladen (se tip)
|
---|
Sådan gør du
Metoden beskrevet i opskriften, hvor man smelter ca. ⅔ af chokoladen og køler den ned med den sidste ⅓, er en enkel måde at temperere chokolade på. Det kræver dog, at du er meget opmærksom på temperaturen undervejs og tjekker den ofte. Kommer den over 50° kan den ikke tempereres (med mindre du lader den stivne igen og starter helt forfra). Chokoladen kan smeltes over vandbad under jævnlig omrøring eller i mikroovnen. Bruger du mikroovn, så smelt chokoladen langsomt, rør i den undervejs og giv den kun få sekunders varme, når den er tæt på at være færdig. Chokoladebaren kan også laves med mørk chokolade. I så fald skal chokoladen i første omgang smeltes til 45-50° og ramme en arbejdstemperatur på 32-34°. Gem den overskydende smeltede chokolade. Den kan hakkes og bruges i bagværk eller smeltes igen.
Vi har brugt 2 stk hårde plastforme, hver formet som en plade chokolade. Har du ikke dem, kan du bruge en lille form eller plastboks beklædt med film. Det bliver ikke helt så flot, men smager helt sikkert lige så fantastisk. Du kan også fint lave små fyldte chokolader af samme opskrift.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11929 kJ / 2851 kcal
Næringsindhold pr. 100g
2209 kJ / 528 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 5,6 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 40,7 % | 52,8 g |
Fedt: | 53,7 % | 32,1 g |
