Chokoladekage med hvid ganache og marinerede jordbær
Fryseegnet
•
&format=webp)
Chokolade på chokolade ..... skøn og rig mørk chokoladekage med rigtig chokolade, sprød bund og hvid chokoladeganache på toppen. Hertil en frisk lille salat af jordbær og granatæblekerner marineret i appelsin.
Ingredienser
Sprød bund - dagen før
50 g
Hasselnøddekerner
|
|
---|---|
75 g
Knuste digestive kiks
|
|
75 g
Smør - smeltet
|
Chokoladekage - dagen før
100 g
Mørk chokolade
|
|
---|---|
75 g
Smør
|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
2
Æg
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
4 spsk
Hvedemel
|
|
¾ tsk
Bagepulver
|
Hvid ganache - dagen før
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
150 g
Hvid chokolade i mindre stykker
|
Marinerede jordbær
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
---|---|
5 spsk
Sukker
|
|
250 g
Jordbær i skiver
|
|
100 g
Granatæblekerner
|
Pynt
Friske jordbær og
|
|
---|---|
Citronmelisse
|
Sådan gør du
Sprød bund
Chokoladekage
Hvid ganache
Marinerede jordbær
Servering
Ristning af nødder
Bagetid for chokoladekage
Du kan skifte granatæblekernerne ud, alt efter sæson. Brug fx hindbær, blåbær eller nektariner i både.
Lad kagen tø op i køleskabet. Stil den på køkkenbordet en times tid før serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19634 kJ / 4693 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1302 kJ / 311 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 4,1 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 39,9 % | 30,5 g |
Fedt: | 56 % | 19,7 g |
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet
Hvordan får jeg kernerne ud af granatæblet? Se hvordan du nemt kernerne ud af et granatæble.
