Jordbærkage

1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Jordbærkage

Hjemmelavet jordbærkage med dejlig mandelbund og en skøn vanljecreme. Selv om jordbærkagen ser imponerende ud, så er det en nem jordbærkage at bage. En god gammeldags jordbærkage bliver man aldrig træt af at spise eller bage. Du kan bage mandelbunden og lave vaniljecremen dagen før - så det er både en nem, flot og lækker jordbærkage du har får opskriften på.

Ingredienser

Mandelbund

3 Æg
175 g Sukker (ca. 2 dl)
¼ tsk Groft salt
175 g Finthakkede mandler

Vaniljecreme

1 Vaniljestang
1½ spsk Flormelis
1 dl Creme fraiche 38%
¼ liter Piskefløde
250 g Rensede jordbær i kvarte

Pynt

Mynteblade

Sådan gør du

Mandelbund

  • Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps. Vend mandlerne heri.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne.
  • Fordel dejen jævnt i formen og bag bunden ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
  • Fjern ringen og vend kagen direkte ud på serveringsfadet med bunden op af - træk bagepapiret af.

Vaniljecreme

  • Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med flormelis for at få vaniljekornene skilt ad.
  • Kom vaniljeflormelissen i en skål sammen med cremefraiche og piskefløde. Pisk blandingen til et fast skum.
  • Fordel vaniljecremen på den afkølede mandelbund.
  • Læg jordbærrene herpå og pynt jordbærkagen med mynteblade.

Jordbærkagen kan forberedes i god tid. Lav mandelbund og vaniljecreme dagen før, og stil bunden med creme tildækket i køleskabet til næste dag. Det bliver kagen kun bedre af. Kom jordbær og pynt på kagen lige før servering.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13637 kJ / 3259 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1210 kJ / 289 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 8 % 5,7 g
Kulhydrat: 27,7 % 19,7 g
Fedt: 64,3 % 21 g
https://www.arla.dk/opskrifter/jordbarkage/