Jordbærkage
60+ min

Jordbærkage

Jordbærkage med lækker mandelbund og en skøn vanljecreme. Jordbærkagen kan laves i god tid - så er der mere tid til gæsterne.
Bedømmelse (63 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærkage

Jordbærkage med lækker mandelbund og en skøn vanljecreme. Jordbærkagen kan laves i god tid - så er der mere tid til gæsterne.

Ca. 8 personer

Antal portioner

Mandelbund

  • 3 æg
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 175 g finthakkede mandler

Vaniljecreme

  • 250 g rensede jordbær i kvarte

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Mandelbund

Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps. Vend mandlerne heri. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) - smør siderne. Fordel dejen jævnt i formen og bag bunden. Lad den køle helt af i formen på en bagerist. Fjern ringen og vend kagen direkte ud på serveringsfadet med bunden op af - træk bagepapiret af.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekorn ud og bland dem med flormelis for at få vaniljekornene skilt ad. Pisk flødefraiche sammen med vaniljesukkeret til et let skum, fx med en håndmixer. Fordel vaniljecremen på den afkølede mandelbund. Læg jordbærrene herpå og pynt jordbærkagen med mynteblade.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Forbered i god tid

Jordbærkagen kan forberedes i god tid. Lav mandelbund og vaniljecreme dagen før, og stil bunden med creme tildækket i køleskabet til næste dag. Kom jordbær og pynt på kagen lige før servering.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 54 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Protein: 8 %
  • Fiber: 19,8 g
Print