Jordbærkage
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Hjemmelavet jordbærkage med dejlig mandelbund og en skøn vanljecreme. Selv om jordbærkagen ser imponerende ud, så er det en nem jordbærkage at bage. En god gammeldags jordbærkage bliver man aldrig træt af at spise eller bage. Du kan bage mandelbunden og lave vaniljecremen dagen før - så det er både en nem, flot og lækker jordbærkage du har får opskriften på.
Ingredienser
Mandelbund
3
Æg
|
|
---|---|
175 g
Sukker (ca. 2 dl)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
175 g
Finthakkede mandler
|
Vaniljecreme
1
Vaniljestang
|
|
---|---|
1½ spsk
Flormelis
|
|
1 dl
Creme fraiche 38%
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
250 g
Rensede jordbær i kvarte
|
---|
Pynt
Mynteblade
|
---|
Sådan gør du
Mandelbund
Vaniljecreme
Jordbærkagen kan forberedes i god tid. Lav mandelbund og vaniljecreme dagen før, og stil bunden med creme tildækket i køleskabet til næste dag. Det bliver kagen kun bedre af. Kom jordbær og pynt på kagen lige før servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13637 kJ / 3259 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1210 kJ / 289 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,3 g |
Protein: | 8 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 27,7 % | 19,7 g |
Fedt: | 64,3 % | 21 g |