Mokkadessert

Mokkadessert

60+ min
En skøn dessert med en perfekt kombination af kaffe, chokolade og flødeskum.

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Riv chokoladen og vend den i æggesnapsen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Bland kaffen med husblassen og rør det i æggesnapsen. Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i den letstivnede æggeblanding.
  • Hæld mokkadesserten i en glasskål eller 6 portionsglas og pynt med flødeskum. Server mokkadesserten med drys af chokoladekaffebønner.
Energiindhold for hele retten:

13320 kJ / 3184 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1331 kJ / 318 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,1 g
Protein: 6 % 4,7 g
Kulhydrat: 24,9 % 19,5 g
Fedt: 69,1 % 24,9 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

6 blade Husblas
3 Æg (ca. 1½ dl)
85 g Sukker (ca. 1 dl)
125 g Mørk chokolade
1 dl Kold stærk kaffe eller 1 tsk pulverkaffe + vand
4 dl Piskefløde
1 dl Piskefløde - pisket til flødeskum
25 g Chokoladekaffebønner